onsdag 30 april 2008

Roadtrip de lux

Råkade springa på några försinkelser på jobbet, låt oss kalla dom för Lisas förbenade carattasks ;) , så jag kom inte ifrån jobbet förens vid ett. Då skulle det packas, för det var ingen som hade gjort det åt mig :( Klockan blev nog två innan jag kom iväg.

Tänkte att en onsdag mitt på dagen borde det ju vara ganska lugnt med trafik och faktiskt, vägen till Horten flöt det på ovanligt smärtfritt. Mycket folk på färjan dock och när jag skulle av så visade det sig att alla Norges bilar (och jag överdriver inte ens!!!) hade placerats ut från färjan till den svenska gränsen. :( Uff... Snigeltempo... Stau stau... Räknade ut ett hastighetssnitt på de ca 15 mil jag åkte i Norge: 36 km/h :S
Frustrerande? Nej, jag är ju inte en sån som irriterar mig över sånt... Ehh.... :-O

När jag passerade gränsen släppte kön och allt började flyta på. Passande nog kom då Fronda ur högtalarna: Vem kan stoppa mig nu, jag bara rullar fram... :D

Tyvärr flöt det på lite för bra... Jag missade nämligen att svänga av vid Uddevalla och helt plötsligt såg jag en skylt: Göteborg 61 -What??? Insåg då min miss och hade det varit så att jag skulle åkt till Linköping hade det ju varit lugnt. Spelar inte så stor roll vilken väg man tar då, men nu skulle jag ju faktiskt till Hjortkvarn. Funderade ett tag på att vända upp till Uddevalla igen men bestämde mig istället för att åka till Göteborg och ta E20 upp.

Allt frid och fröjd? Nja, då kom ju den mystiska skyltningen som gjorde att jag inte alls kom på E20 utan på väg 45 mot Trollhättan :S Jaha!!! Vad hände? Hmpf, jaja, det var väl lika bra att faktiskt åka dit då, för därifrån hittar jag ju i alla fall.

Dock: Väl framme i Trollhättan håller de på och bygger om hela staden och man slussas runt på tillfälliga vägar men tillslut hamnade jag på rätt väg... Piuh... Bara en sån där 12-14 mil extra skulle jag gissa... Vad är väl det?! :) Kan väl säga att snitthastigheten var något högre i Sverige :P Men jag skötte mig ovanligt bra vid fartkamerorna!

Stannade vid en mack för att fylla på bensin och tömma blåsan, men under tiden jag tankar så hinner macken stänga!!! Så inte blev det någon tömning. Irriterad vägrade jag att stanna någon annanstans. Gissa om fröken hade magknip när hon kom fram eftersom hon inte varit på toa sen innan hon åkte till jobbet imorse halv åtta... Palle hade aaaaaaldrig klarat det... För att inte tala om G :P

Vilken resdag... Borde väl i normala fall ta ca 6,5 timmar men idag: nästan 9... Aja, nu ska jag däcka i soffan med Esse på magen... Mys!!! :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Var det verkligen du, och inte Timmy som räknade ut snitthastigheten?

Lisa Eriksson sa...

Jag gillar att jag har en personlig DP