fredag 4 april 2008

Apotek1

Proppade i mig den sista värktabletten jag hade hemma och tog mig en dusch. Trevligt att få lukta sommaräng i säkert en kvart innan svettstanken var tillbaka. Gav mig ut på jakt efter ett Apotek. De är riktigt fyndiga i Norge märkte jag då, Apoteket heter Apotek1. Det är humor i Lövetform det :)

Hittade först ingen brustablett. Jag är nämligen en sån som har otroligt svårt att svälja tabletter, kräkreflex direkt så brus underlättar enormt. Gick fram och frågade korkat nog om de hade någe Brus... Brus är ju då inte bara brustablett utan säger man bara brus menar man läsk. Hon kollade på mig som om jag vore en idiot varpå jag säger: Ja som man dricker! Hon såg fortfarande lika förvirrad ut tills jag kom på mitt misstag och sa brusvärktablett... Då gick det bättre :) Tycker ändå att hon borde förstått eftersom jag stått och stirrat på värktablettshyllan ett bra tag... men men... Det fick mig i alla fall att tänka på en annan rolig språkförvirring i Barcelona.

Vi höll på att ladda inför kvällens festligheter och gick till en liten butik i närheten för att köpa is. Vi hade varit där kvällen innan och handlat så vi visste att det fanns där. Det var dock inte samma person i kassan.
We would like some ice aswell please!
Då drog han upp en glassskylt och tyckte att vi skulle peka på vad vi ville ha.
No no, ice! sa vi och pekade på frysboxen där vi visste att det låg.
Aaaaaaaaah, då lyste han upp för nu hade han fattat! (trodde han) och så plockade han upp ett tvåliters glasspaket istället...
Då klev Tuben in: Water in here (pekade på frysboxen) brrrrrrr (och gjorde en huttrande min och låtsades frysa) Haha, så roligt :D Kanske roligare om man var med... men ändå :D Då fick vi i alla fall is! :)

Har varit och köpt en ny borste idag också... Lisa snodde ju med min när hon var på besök, morr. Jag och Tobbe har kommit fram till att hon är kleptoman. Sist vi var och hälsade på honom så snodde hon med hans tandkräm hem nämligen :)

Tänkte köpa leverpastej när jag var i affären idag, men att se den norska leverpastejen får mig att må dåligt... Ser ut som kompakt kattmat... :S Men så som de blandar pålägg på smörgåsarna här så kan man ju undra om de har några smaklökar överhuvudtaget... :-O Eller vad säger du Lisa?! :P

Nu ska jag äta nyponsoppa med banan (funkar alltid), ta ett piller och en dusch nässpray, sen kommer jag må kanon ;)

3 kommentarer:

Jonas sa...

Krya på dig

Lisa Eriksson sa...

Allvarligt lixom... Majonäs på skinka?!?!

Ass sa...

Förra veckans höjdare: Jordgubbssylt på brunost... :S