måndag 27 maj 2013

Hansa-Park

Söndagen hade jag och Michelle egentligen tänkt att spendera i Lübeck, allt för att beta av städerna i Tyskarnas från Lunds Tanzen mit musik. På väg hem från Hamburg dagen innan såg vi dock en trevlig skylt... Hansa-Park nöjespark. Kanske det vore något istället för mer skitfin kultur och sånt?! Ja, vi hade nog fått tillräckligt med fina byggnader och grejer, nu skulle vi bara skrika och ha kul! :D Ja för alla vet väl att alla karuseller är roligare om man skriker?! :)

De stora väggudarna tyckte dock inte att vi skulle komma dit förtidigt och jag fick uppleva en riktig stau på autobahn. Som tur är så var det bara "en avfart" vi behövde köa innan vi skulle köra av mot nöjesparken.


Vi såg en fet bil i kön...


Framme vid Hansa-Park:


Tog oss en karta. Vart fasen skulle vi börja?! Det fanns ju så mycket! :-O


Tråkigt om man inte har längden inne för att åka karusellerna...


Jag är inte så förtjust i snurrande karuseller liknande tekopparna. Jag blir så illamående... Bergochdalbanor däremot! HURRA! :D Däribland Die schlange von Midgård/Ormen från Midgård nedan. Häftigt i parken var att det var uppbyggt i flera olika teman och de hade verkligen gått in för det. Till och mer personalen var klädd för att passa temat. Här var Vikingadelen och det fanns bland annat även Mexico, Vattenland och Vilda västern.


Innan Gröna Lund byggde sin extremt höga slänggunga var detta världens högsta. Jag är höjdrädd. Denna snurrade. Jag mådde dåligt... Men ändå på ett bra sätt! :)


Det är något speciellt med höjder ihop med karuseller. Det är otäckt men ändå så nervkittlande att man inte kan låta bli att åka :)


Titta Astrid vad roligt! Den ska vi åka!


Lite nervöst när man åker över eldsprutande statyer...


Dagens överrumpling stod de här busungarna för. Vi går och ställer oss i kö till en karusell, hinner i stort sätt bara ställa oss innan det hoppar upp två dockor varav en "spottar" Michelle rakt i ansiktet! :D HAHA!!! Så jäkla oväntat men ändå så roligt :D


Vi märkte senare att om man stod där lite längre så kunde man höra hur de pratade och planerade bus, men det hann vi inte märka, utan vi kom precis lagom till loskan :)

Den här bergochdalbanan (Fluch von Novgorod/Förbannelsen från Novgorod) var en riktig höjdare. Bitvis gick den helt i mörker så man hade ingen aning om hur den skulle svänga!


Avslutningen var dock det värsta. Alltså när turen var över och man skulle ta sig ut... Då hamnade man i en mörk labyrint :S Det fattade ju inte vi, i sådana fall hade vi ju försökt hänga på några andra! Istället irrade vi runt och fick lite smått panik över att vi inte kom ut :S

För att lugna nerverna kan man gå på bio. Det var dock i 4D (Ice age) så även fast det inte var några avancerade effekter hoppar man ändå till när det kommer vind och vatten i ansiktet, så det var kanske inte helt lugnt för nerverna :)

Sen var vi hungriga och begav oss till en saloon i Vilda Västern. Självklart även det inrett enligt temat.


Det var dock tysk mängd av dressing på hamburgaren. När jag skar bara vällde det ut överallt.


Inga våldsamma turer direkt efter maten, då kan man få håll! ;) Då kan det passa bra med en tur i utsiktstornet. Det ligger fint vid havet och med en semesterby precis i samband med parken.


Under turen i utsiktstornet såg vi en annan lugn attraktion vi kunde åka:


Ett tåg som gick runt hela parken. Antingen kunde man åka hela rundan, eller bara en bit om man var trött på att gå.


Det var ju lite tråkigt att inte få köra själv... Så vi begav oss mot denna attraktion där vi satt längst fram och körde alla de andra lika lugnt och försiktigt som Långben på julafton!


Jag är ju ganska modig när det gäller djur(?). Ja i alla fall giraffer... Men även Sjöodjur visade sig gå bra!


Nu skulle vi åka Nessie, med en loop där man åker fasligt snabbt, Ja snabbt om man inte jämför med hastigheten på autobahn i vanliga fall är klart.


Michelle förälskade sig i en matros som kanske var en av de som först upptäckte Nessie?!


Man kunde testa att ha på sig en dykarutrustning men Michelle förstod inte helt hur man skulle ha på den...


Jag fick visa!


Kolmården har sin delfinshow men Hansa-Park har istället en sjölejonshow. Vi kände oss wild and crazy och satte oss längst fram, mitt i skvättzonen!


I väntan på att det skulle dra igång kom det upp frågor på storbildsskärmen. Sen zoomades en i publiken in och fick svara på frågan genom att hålla upp 1, 2 eller 3 fingrar för att välja alternativ. Vi var livrädda! Tänk om vi skulle få en fråga!? Vi förstod ju knappt vad som stod... :-O

 
Som tur var så verkade det mest vara fokus på barn med deras föräldrar (en tävling som barnen, som fick lätta frågor, vann) så vi slapp undan relativt smärtfritt.
 
Så var det showdags. 

 

Precis som i Kolmården fasligt svårt att fota där inne, men ni kan ju se hur nära vi var!


Det var inte bara här det plaskades i vattnet...


...utan även i "Flumride". Publiken som såg oss åka upp tyckte vi var modiga... Oj, båda sitter fram... Det var modigt...hörde vi dom säga.


Vi började ångra vår positionering i båten... Nu syns det visserligen inte hur blöt jag blev... Men en liten tröst var att det faktiskt inte blev så farligt som jag trodde att det skulle bli :)


Om man blev alltför genomsur kunde man hyra detta torkskåp att ställa sig i en sväng :)


Jag hade längden inne och fick åka allt! Hurra!


De hade ju som sagt massa teman... Den här typen stod bland indianerna... Vad fasen gör en valross där?!? :-O


Det var väldigt skönt att vara på en nöjespark så här innan högsäsongen drar igång. Jag tror att det längsta vi väntade var ca 10-15 minuter, men oftast kunde vi bara gå rätt fram och i stort sett åka iväg direkt. Mycket bra dag, även om jag inte fick uppleva Lübeck. Hade gärna åkt längre men stället stängde redan 18.

Passerade denna mack på väg tillbaka till Michelle och funderade på om det var hit Jocke ville den där gången han skulle beställa taxi utan att helt veta var han var.

-Jag vill åka hem!
-Okej, var är du?
-Jag vet inte!
-Vi måste veta var vi ska hämta dig...
-Men jag vill ju bara hem!
-Men var är du nu då?
-JAG VILL JU BARA HEM!
Osv.

Inga kommentarer: