söndag 5 maj 2013

En soffdag

Soffa soffa soffa! Ja, det var inte lång tid under dagen jag inte spenderade i soffan. Kollade på tv, slumrade lite, spelade Temple run 2, kollade hockey. Esse vad som synes måttlig intresserad av just hockeyn :)


Så blev det ett gäng filmer under dagen också. Tarzan, Silver linings playbook och avslutningsvis En kongelig affære. Alla faktiskt riktigt bra!


Disney är ju alltid disney. Man blir fasligt sällan besviken på vare sig handling eller musik. Storyn om appojken antar jag att ni kan så den drar jag inte ;) Är imponerad över hur de lyckas fånga känslor i bland annat ögonen på de tecknade personerna/djuren. Jag ger 7,5/10.


Denna film var lite svårare att sätta sig in i även om den nog är mer realistisk. En man blir enligt doktorerna för tidigt utskriven från ett mentalsjukhus och man får följa hans försök att försöka reparera sitt äktenskap. Det är svårt att föreställa sig hur en mentalt instabil person har det/reagerar. I början var jag mest arg för på hur de agerade, det kändes så konstigt, men ju längre filmen gick, desto mer förstod jag och desto bättre blev den! Ingen direkt feelgoodfilm, men det kan man ju bli trött på också, så den får ändå 7,9/10.


Klockan var egentligen alltför mycket när jag satte igång denna film. Jag tänkte: Jaja, jag kan ju somna i soffan så ser jag klart imorgon. Men jag var inte ens nära att somna! Då snackar vi bra film! :)

Känns lite som att mentalt instabil var temat för kvällen för inte var Danmarks kung Kristian VII helt frisk. Detta handlar om honom och hans fru som inte har något kärleksfullt förhållande. Med i handlingen finns även Kristians personliga läkare som både får honom och hans fru att må bättre... Jag gillar verkligen historiska filmer med stora klänningar, peruker och helst även lite sanning bakom. 8,9/10 blir poängen.

Inga kommentarer: