måndag 21 november 2011

In Flames

Låt mig guida er genom min härliga fredagkväll! (Om du inte gillar In Flames så behöver du inte läsa detta inlägg...)

Jag trodde att jag visste hur den skulle börja, eller rättare sagt var jag säker på hur den skulle börja. De börjar ju alltid likadant! "Didididididididid"

Men icke! För en gångs skull startade de inte med Cloud Connected! :-O

Istället är det tonerna från Sounds of a Playground Fading, den första låten på senaste skivan som öppnar konserten. De följer upp med "track 2" (Deliver Us) och även den tredje låten från skivan, All for Me.

Jag njuter! Den här skivan har ju, till mångas förtret, gått tämligen oavbrutet i min bil sen den kom ut... Det är min absoluta favoritskiva som jag bara inte kan tröttna på! Tror ett tag att de ska köra hela nya rakt av men så blir det inte. Men det gör inget! De följer nämligen upp med två av mina favoriter: Trigger och Alias. Jag är så nöjd att jag nästan får en liten tår i ögat...

Sen kommer tyvärr en liten svacka :S Ja inte för att de är dåliga på något sätt men det kommer tre låtar som jag inte kan så bra. Jag har inte så bra koll på deras tidiga skivor :S Colony, Swim och The Hive är det i alla fall.

Efter detta ordnar det upp sig igen. The Quiet Place efterföljs av ytterligare två från nya skivan: Where the Dead Ships Dwell och Fear Is the Weakness.

De tar ner tempot med sin lugna Come Clarity. Den är för bra alltså... Snygg ljusshow med 5 roterande lampor som lyser upp de 5 gruppmedlemmarna. Tyvärr omöjligt att fånga med en usel gammal iphone...


Som ni ser hade vi platser långt bort... Fanns bara sittplatser kvar :S Men det gör liksom inget... Men nästa gång ska jag vara på golvet! Smålullig och inte kissnödig ;)

Sen kommer den! Äntligen! Ropes! Den var så där bra live som jag hoppats! Trodde att de toppade konserten här men det visade sig senare vara fel. Efter Darker Times (också den från nya -fasen så nöjd jag är att de tagit så många från den! :) ) kommer nämligen Liberation. Kritiker säger efteråt att det här är konsertens svaga del men de har fel! Den var bäst! Dessutom gör de precis som jag önskat ett tillfälligt uttåg till sluttonerna... Underbart!

På tåget på väg till Stockholm bråkade spotify med mig och en av de få låtarna jag kunde lyssna på var Only for the Weak men det gjorde inget att jag fick höra den för sjuttiotollfte gången :P Den klättrar högre och högre på min favoritlista!

Efter Delight and Angers kommer tillslut Cloud Connected. Tur! Det hade ju inte varit en In Flames konsert utan den :)

Avslutningsvis kommer The Mirror's Truth och sen en fyrverkerishow till Take This Life. Lite tråkigt att de inte har mer fyrverkerier genom hela showen utan spar allt till sista låten men men...

Synd på de där tre låtarna jag inte kunde så bra... Istället hade jag velat ha Disconnect, Crawling Through Knives (finns äntligen på spotify nu! :D ) och sen saknade jag nog ändå My Sweet Shadow som alltid brukar avsluta kvällen.

Så sammanfattningsvis: Inte perfekt men sjukt nöjd ändå! :) Undrar när jag ska se dom nästa gång...

Inga kommentarer: