lördag 25 december 2010

Julafton

Dagens första kris (med utebliven julpocket) "överglänstes" av dagens andra kris. Mimmilajnen vaknade upp på morgonkvisten och var låg -ja och för de flesta skulle ju inte det vara någon större fara med att vara lite på dåligt humör, men eftersom hon har diabetes så kan det vara rätt dumt att vara för låg.

Hon knatade ner i köket för att äta -men kom inte längre än till att plocka fram smörgås och smör innan hon kraschade ihop och slog upp ett jack vid ögat, bet sig kinden och slog sönder/bet av en tand. Blod som sprutade och svaldes och kom upp igen. Ambulanstur och några stygn blev resultatet. Tanden får fixas senare. Som tur är så blev hon utskriven och kände sig ändå tillräckligt pigg för att vara med släkten efteråt! :)

Vår familjs Cornelia/Stygnet
Har lagt upp lite bilder från dagen här... Men mysig julstämning betyder sällan bra ljus vilket betyder att min usla mobilkamera utan blixt inte ger så fina bilder... Varför skjuter jag upp kameraköpet för? Dumt...

Berra och Karina var årets värdpar och de hade pyntat fint med bland annat Robins vackra julbock :) En riktig klassiker inom familjen.


Förra året sa mamma: "Jag har tagit på mig röda strumpor dagen till ära!" och visade stolt upp sina knallrosa strumpor men hon faktiskt ärligt tyckte var röda... Det lockade till många skratt och i år hade jag därför tagit på mig mina knallrosaste strumpor bara för att jävlas och gick och berättade om mina röda strumpor jag tagit på dagen till ära :P


Måste säga att Mikaela var oerhört snyggt klädd igår! ;) Hon hade nämligen på sig en likadan tröja som jag har och faktiskt hade tagit på mig för att ha igår -men som jag dissade för att den skulle bli för varm. Det blir ganska varmt med 20 personer i samma rum!

Mini-Astrid
Har lika roligt som jag brukar ha också ;)
Det märks att folk blir äldre -i alla fall under Kalle Anka! Det var bara den allra yngsta av de 8 yngsta som inte sov... Illa illa... Jag höll mig (med viss svårighet) vaken i alla fall! :) Christian somnade redan innan Kalle och när jag "lite försiktigt" väckte honom med två pekfingrar i sidorna och ett glatt "Hallå eller är du något go eller???" såg han inte alltför glad ut... Trodde nästan han skulle slå mig -så arg såg han ut!! :-O
Det gör jag inte om...

Tomten kom och klappar fick vi, men återigen var det en person som saknades i säcken (tomten kommer med en säck med ett paket till varje person som är där). Hur svårt ska det vara att komma ihåg alla?

Sen var det dags för den mycket prestigefyllda invägningen. Vem skulle bli julens tyngsta? Skulle vi ha någon över 0.1 ton?


Jodå! Berra klättrade över strecket och tog "förstaplatsen" och han började beklaga sig över att det hade med vårt vad att göra (att han slutat snusa). Jag tyckte att det var ju bara att låta mig vinna vadet och ta en snus så skulle han ju inte behöva gå upp mer... Men det var visst inte aktuellt :S Typiskt...
Slutdatum är nu i alla fall tisdagen innan midsommar. Klarar vi oss båda tills dess så byter vi "insatserna" med varandra. Det ska väl inte vara så svårt att hålla sig dit?!?

Kvällen avslutade några av oss genom att förflytta oss till Kjell för julgröt. Hur kunde jag få mandel? "Det kom väl lite hastigt på"! som vi brukar säga :)

Där blev jag förövrigt brutalt utklassad i avdelningen blåa ben! Jenny hade snubblat på någon plastpall och dragit i de lux. Tyvärr glömde jag ta kort :S

Fick dock några snygga kort på mig och Kim i våra snygga frisyrer...



Mycket bra dag :) Även mycket nöjd med mina "julklappar" -Tack! :) Även tack för bonusjulklappar från Mor, Morgan, Jocke, Kim och "okänd" tomte sugen på kalla drycker :) Får styra upp så de kan användas snart!

Säger som Robin: Jag tycker om min släkt! =D

1 kommentar:

Mimmi sa...

Det var en hääärlig julafton :'D Trotts vissa missöden ;)