söndag 5 december 2010

DISC-resultat

Har ju glömt rapportera om min DISC-profil från kursen i Norge. Först får jag nog förklara lite hur en sån profil är uppbyggd:

De utgår från 4 "extremprofiler" som man sen får ett proenttal -hur stor andel man är dessa profiler.

D= Dominant
Då är man rastlös, målmedveten, vill vinna, kräver mycket av sig själv och sin omgivning men klarar sig utan andra. Man är tydlig, vägrar ta ett nej, fokuserar på sig själv och är kontrollerande och kan i vissa fall bli extrem.

I=Influerande
Man är precis som D pådrivande och rastlös men man är mer social och känslosam. Vill vara i centrum, behöver bekräftelse, är impulsiv och startar gärna upp saker (men avslutar kanske inte alltid). Entusiastisk men struktur är inte alls viktigt, vill mer ha det mysigt och vill prata om saker.

S=Stabilitet
Motsatsen till D. Man är långsiktig, saker får ta tid, bryr sig mycket om andra och man är lite försiktig. Man säger ja till allt, lyssnar på andra och laget/teamet är viktigt. Man är lite lik I att man är social, öppen och känslosam.

C=Careful
Motsatsen till I. Detaljer är mycket viktigt, allt ska analyseras och allt har sin plats. Man vill ha fakta, ordning och lugn och ro. Saker får ta tid -bara det blir rätt och enligt alla regler. Kan verka vara ointresserad och kritisk men det är för att man vill vara 110% säker.

Ja, hur tror ni då att jag är? ;)

Så här ska jag visst vara:
D=53% I=49% S=23% C=86%
men på jobbet (för man är inte helt lik på jobbet mot hur man är privat) är jag visst:
D=46% I=38% S=45% C=64%

Svårt att tolka enligt mig, men tydligen verkar det som att jag är mer detaljinriktad privat -men det trodde dom berodde på att jag på jobbet inte kände att jag hade samma kontroll på sakerna som jag kan ha hemma. Tydligen så är jag mer för att jobba för teamet och säga ja på jobbet också... Det trodde jag inte -jag som brukar vara så bitchig... ;)

Lite saker det stod om mig och min profil: Pådrivande analytiker

Försiktig, Noggrann, Precis, Pågående, Detaljerad
Värderar procedurer och resultat
Söker fakta och kontroll
Undviker osäkerhet och svaghet
Undvikande under press
Vill ha bevis

Starka drag: Känslig, Objektiv, Noggrann, Samarbetsvilja
(Jag är alltså känslig gällande små förändringar på jobbet -inte blödig ;) )

Svaga drag: Uthållig, Självtillit, Oberoende
(Hatar att vänta -OJA!!!)

Kan simulera: Att det är okej att vänta på saker att det tar tid.
(Låtsas att det är okej -men det är det aldrig... Egentligen... )

Jag är inte en direkt stressad person men blir jag stressad så hanterar jag det dålig.
:S

Översikt:
Astrids personlighet kan sammanfattas med att hon är en mottaglig och känslig person. Hon är känslig till små förändringar. Detta kan gälla saker som för andra ses som obetydliga men för henne är de av stor betydelse. Hon lyssnar noga efter vad andra säger men önskar att hennes egna åsikter ska bli hörda.
Värderingar Astrid gör är generellt baserade på praktiska och kvantitativa kriterier men hon är till en viss del känslig över personliga behov och tar med det i beräkningar när situationen kräver.

Fördelar:
Astrid är väldigt känslig av sig. Hon är känslig för små nyanser som går andra förbi. Hon trivs med att samla på data av alla möjliga slag och det gör henne till en värdefull person. Hon reagerar omedelbart och har en förmåga att känna av andras behov utan att det uttrycks av de andra personerna.

Organisering och planering:
Astrid är en av de bästa till att hålla på med planering och organisering. Hon har ett naturligt intresse för frågor som har med detaljer och noggrannhet att göra. Hon utför arbetsuppgifter på ett metodiskt sätt och försäkrar sig att ha ett rent samvete att det är rätt för att hon har samlat på sig fakta om alla möjliga utfall.

-----
Jaha, låter det här som jag då? Njo, nog kan jag känna igen mig i mycket... Det får jag hålla med om... Trodde dock att jag skulle ha högre I. Men jag kanske inte är så social som jag tror...

Inga kommentarer: