lördag 17 oktober 2009

Gästbloggare: Berra och Karina

Hej allesammans!

Nu har vi fått äran att gästblogga hos Astrid eftersom vi äntligen är här och hälsar på! Hon har ju bara varit i Norge i snart 2 år och vi är inte så snabba...Förutom Berra som är väldigt snabb ibland :)

När vi startade ifrån Pboda så visade ju inte vädret sin bästa sida - regn och disigt. Å så var det faktiskt ända tills vi passerade gränsen till grannlandet Norge. Då blev det ljusare och ljusare...speciellt när vi helt plötsligt fick ett blinkande & tutande fordon bakom oss som absolut ville om...Oj, en ambulans och ingenstans för oss att ta vägen...jag lovar att dom svor över oss svenskar :)

Grejen är ju den att jag (K) praktiskt taget krävt av Astrid att "Fint väder med strålande sol och vindstilla det ska vi ha" och självklart så fixar hon det!!

Under vägen så hann vi för det första se årets första snö strax före Karlskoga! Väl inne i Norge så hänger man sig mest upp på skyltar och stavning...Bilglass..ja det vore ju gott! Men så tänker inte norskarna...Steinsprut lät intressant och fixades gratis men vi var tveksamma...

Sen var det ju det här med hastighetsskyltarna, okey att det står att 70 upphör men vad blir det efter det??? Är det fri fart som gäller? Det tycker vi men tror ändå att det är kanske 80 som gäller...men vem vet? Vågar inte chansa eftersom Astrid har åkt dit i en "fotobox" och fått bekymmer med svenskt körkort.

För övrigt så är det väldigt vackert med alla höstfärgerna och bergen och matchande gula mittsträck i vägen :)

Sen är det en grej som är helt fantastiskt när det gäller oss...vi har inte åkt fel en enda gång på hela resan som var 42 mil och det är helt och hållet Astrids "fel".

Väl här i Larvik så blev det bara en snabbsväng nere vid stranden och sen hem...allt för alkoholens skull :)

Här är Astrids båt som låg i hamnen...


Lördag blev det tidig morgon eftersom Astrid skulle spela träningsmatch med sitt omtalade innebandylag. Vi skulle träffas vid en mack som redan från början var en frågan om vilket märke det var...Shell eller Esso...ja vi kom iallafall till rätt mack och övriga förvirrade & nyvakna spelare dök upp. Nu var alla (7 spelare!) samlade och vad händer?? Jo vi ska åka samlade till bortamatch och tre bilar åker åt varsitt håll...vem ska vi följa??

Väl framme vid bortahallen så var det tydligen för en gångs skull ganska stor publik...vi, en sambo med dotter + några små barn varav den ena roade sig med att slänga in bollar på planen.

Matchen var en upplevelse eftersom det var division 2 och vi är bara vana att se division 3 och 4 i Sverige...hahahaha...det är väl inte riktigt samma divisionsräknande i våra nordiska länder.


Sen blev det en biltur till Mölen som var underbart vackert!! Traskade runt en lång stund bland stenar och solsken och sen fick vi se Astrids arbetsplats och att åka dit var en upplevelse eftersom det är mycket uppför, smala vägar och alltid högerregeln som gäller!?

Mölen

Väl hemma i lilla lyan så blev det dusch, tacos, lite dryck och en hel del gamla sköna youtube-grejer. Å så vill vi bara säga: Vi skålar för våra vänner å dom som vi känner, å dom som vi inte känner dom skiter vi i! Armen i vinkel, blicken i skyn, whisky och renat så var det menat, vårt mål alkohol för dom som tål, skål!!!!!

Många kramizar från Berra & Karina

2 kommentarer:

Lisa Eriksson sa...

Ni verkar ha haft det bra :)

Kul att läsa :)

Anonym sa...

Shit vilket seriöst inlägg!! :) /Pååål(sboda) moahahahaa