måndag 22 juli 2013

Välkomna hem till oss!

När man håller på och donar runt en flytt så är det inte alltid så hett att hålla på och laga mat. Med andra ord har "tack-själv-mannen" på pizzerian i närheten fått en del besök :) En "Magda-liten" familjepizza beställdes bland annat, men även om han säkert hade kunnat få i sig denna själv om han verkligen velat så delade vi på den.


Först till mitten vinner! Nomnomnomnom!

Det blev en tur till IKEA för att införskaffa en ny bokhylla och matplats till lägenheten. Behövde även en byrå men en sån hittade vi på blocket i en lägenhet på gångavstånd -smidigt :)

Kan ni tänka er att allt detta fick plats i min bil?! Jag kanske inte behöver kombi ändå... Okej, jag kunde inte se till höger utan att hänga fram till rutan eftersom de långa kartongerna  stack fram i mitten, men det gick ju att ta sig fram :)


Hade 3 stycken övervakare (sista sitter bakom soffhörnet) när jag byggde möbler som höll koll på mig att allt gick rätt till :) Blod, svett och tårar är ju ett välkänt begrepp men när det gäller att få lägenheten färdig blev det snarare blåsor, svett och tårar :P Skruva skruva skruva...


Nu börjar det i alla fall bli relativt klart här hemma. Ja, nu ska visserligen alla väggar tapetseras om, men det orkar jag inte styra med nu. Först ska jag ha semester :)

Den första delen av lägenheten är fasligt lik min förra lägenhet. Den är i stort sett spegelvänd mot hur jag hade det tidigare och de flesta möblerna är också mina, så här känner ni nog igen er. Ja förutom den där gråvita saken på hallbyrån då :P


Sovrummet har fått sig en förändring. Den opålitliga sängstommen är kastad och i väntan på en ny sänglösning har de gamla benen fått åka på. Ser inte alls lika fint ut, men hellre så än att råka mosa en katt när sängen rasar :S


Gardiner ska det väl bli framöver, men det är också ett projekt för framtiden.


Nej, vi har inte två gråvita saker, men den är portabel ;)


Elis vill hemskt gärna ha mattor, även trasmattor. Jag gillar det inte. Bland annat är det alltför jobbigt med "min asperger" och mattfransarna som inte ligger som de ska...

Köket har fått nya stolar, ja och en gardin ska det väl bli här också någon gång...


Min micro har fått flytta till Marie i Jönköping, hoppas att han har det bra!? Annars är det sig likt i köket också.


Badrummet har fått ett fräsigt fiskdraperi :P


De är inte inkopplade än, men det ska bli fasligt skönt med tvättmaskin och torktumlare i hemmet och slippa tvättstugeonsdag.


Den svartvita katten är kvar på sin filt i soffan.


Gardinerna har dock krympt över 10 cm :S Aja... Får väl gå så länge :) Tavlan har kommit upp nu förövrigt men just när bilden tog var jag bara arg över att den där (/&¤#"&%#" hängaren vägrade göra som jag ville... (Ja, det är MIB på tv ;) )


Skrivbordshörna som faktiskt används! Det var ett tag sen jag hade det i mitt vardagsrum :) Riktigt nöjd med nya bokhyllan. Kul att kunna ha hela filmsamlingen framme och samlad på ett snyggt sätt. Aja, lite mörk bild, men ni kan nog se hyfsat ändå.


Så har jag då tillslut blivit så vuxen att jag har en matplats! Stort! :P Där ser ni även den sista katten som sträcker ut sig på golvet framför köksstolarna som fått ny plats.


Här är passagen till gästrummet, även känd som fiskehallen. Här har vi blocketbyrån som passade riktigt bra och självklart har min Lilantavla fått en plats i hemmet.


Gästrummet saknar lite tavlor än, men börjar bli redo.


Här bor även Ronny, Elis uppstoppade grävling :P


I fiskehallen finns en dörr till något som skulle kunna varit något som alla kvinnor vill ha: En walk-in-closet! Men... Istället har den fått bli ett fiskerum...


Fiskegrejer högt och lågt! Jag är bara lite bitter... (Egentligen tycker jag att det blev riktigt bra, men det behöver jag ju inte säga högt ;) )


Nu när allt är "klart" kan jag följa katternas exempel och lata mig :)


Semester nästa!

5 kommentarer:

Maritta H sa...

Fint ni har, gardiner samlar bara damm ;)

Ass sa...

Haha, sant :) Ja och så katthår :P Kanske skulle skippa gardiner...

Michelle sa...

Har du en kamm till fransarna på mattan?

Hanny Montany sa...

Din micro mår fint och hälsar så gott! ;)

Ass sa...

Jag borde nog köpa det Michelle...

Skönt att höra Marie :)