måndag 4 mars 2013

Körv i ugn

Som sagt så lagar jag numera mat. Jag vet! Det känns helt konstigt för mig också :P Försöker dessutom testa på lite olika saker för att inte tröttna på de få maträtter jag behärskar (läs: tacos).

Lagar ihop med Elis för att jag inte ska kunna "fuska" lika lätt och ta och äta smörgås på kvällen istället för att laga mat. Han är nämligen mer matfokuserad än vad jag är :) Det leder dock ofta till att det blir två olika varianter av det vi lagar eftersom han envisas med att ha i lök, tomat och andra konstigheter i allt :S

Idag stod korv i ugn på menyn men när jag började fundera på det så lät det ju inte så där fasligt gott... Jag gillar ju korv. Men när man skulle stoppa i lök, tomat, senap... Njej... Men att ta bort i stort sett allt skulle ju inte ge maten någon smak direkt. Äpple behöll jag, men sen körde jag på smaksatt creme fraiche och tacosås med grädden istället för bara grädde.


Såg kanske lite fattigt ut ändå... I alla fall när man hade något att jämföra med. Men nog såg det lite bättre ut när osten fått färg!?

Glömde dock att jag hade tänkt smula tacochips över... :S


Gott som fasen blev det dock :) Kul när det blir bra när man vågar sig på att experimentera utan recept i köket :)


Ja inte för att det var något vågad chansning med många olika ingredienser då... Men ändå! För en kökshandikappad är det inte så illa!

Dagens tips blir alltså: Äpple till korven och lägg till chili creme fraiche och tacosås (och så kanske tacochips, det vet jag inte än om det är gott :) )!

1 kommentar:

Lisa Eriksson sa...

Det såg smarrigt ut!