onsdag 4 augusti 2010

Två bruna skyltar

Dag: 19
Plats: Linköping
Antal mil: 260

Först vill jag tacka för alla gissningar ni har kommit med på förra inlägget :P Bara Jesper som hade en aning ;) Men han är ju en riktig tippare/gissare och tar hem alla tävlingar här :)

I går var det i alla fall dags att vara kulturell igen! Hade faktiskt ingen aning om att flygvapenmuseumet var "en brun skylt" när jag åkte dit -men det blev ju en positiv överraskning när jag väl kom dit :) Trodde inte heller att det skulle vara ett så populärt resmål. Det var kö i säkert 10-15 meter utanför byggnaden när vi (jag och Magnus) kom dit!


Trodde inte heller att det skulle vara så kul som det var -eller snarare intressant. Fascinerande grejer alltså! Sen fanns det en tillfällig utställning om Carl Cederström, en massa om den försvunna DC3an och Catalinaaffären samt inredda rum efter de olika årtiondena. Ja det var helt klart värt resan! Ja nu är det ju inte så långt.... Men i alla fall :)

Men en sak kom jag fram till. Piloter måste vara ganska korkade och ej nyfikna! Det fanns "onödiga" tryckta direktiv på många av planen (så som FARA vid propellern) plus bland annat sån här text:


Hur låter man bli?!? (Ja, jag var tvungen att peta lite... :) )

Sen fortsatte jag och bror in till Linköping för matintag på montecarlo :) På väg dit såg jag dock: Gamla Linköping är ju också en brun skylt!!! Det var ju bara ett måste att stanna där på tillbakavägen! ;)


Traskade runt där några timmar, tog en fika och avslutade dagen med ett stopp i cloettaboden -mums :)

2 kommentarer:

Rhöös sa...

Hahaha. Hur många bruna skyltar är du uppe i nu?

Ass sa...

Hela 3 stycken :D :P