måndag 9 augusti 2010

Karate Kid

Dag: 24
Plats: Örebro
Antal mil: 289

Under hela studietiden så hade vi en tradition på våra efterfester -och det hade inte med alkohol att göra som man kanske kan tro, utan: Man skulle titta på Karate Kid!!!

Vet inte hur många gånger jag sett den, ja kanske inte sett hela filmen alla gånger då jag somnat i den några gånger också... Men av någon märklig anledning vaknade man då som oftast upp till citatet: "Bring him a body bag!" så man hann se slutet. Dock, om man höll sig vaken så ville man ju så klart se den klart!

Som exempel: Hade med mig en blivande pojkvän hem på efterfest (precis när vi hade börjat träffas). Vi la oss i soffan för att kolla på Karate Kid, men han trodde visst det var en invit till att sliska mule! :-O Ack så fel han hade! Han fick gott vänta på sin tur tills filmen var slut :) Kanske ska vara förvånad/tacksam att han inte gav upp helt på mig och gick hem... :P

Det är i alla fall få filmer jag har sett så många gånger. Den enda som kan ha en chans att konkurrera är Austin Powers 2 där jag kan citaten minst lika bra. Så ja, lite nervös var jag väl när jag skulle se den nya tolkningen av filmen. Skulle Jackie Chan ha en chans att kunna leva upp till att ens vara nära en lika bra Mr Miyagi? Kung fu istället för karate... Njaaa... Kopia av en kultfilm låter ju som en flopp... Men ändå -jag kunde ju inte INTE se den!


Lurade med mig fröknarna Michelle och Rudin in till Örebro och trots den lilla "jag trycker av locket på colamuggen så jag häller ut cola över hela benet och den ljusturkosa skon"-incidenten så blev det en lyckad kväll! Filmen får absolut godkänt! Mycket bättre än vad jag trodde att den skulle vara och de hade gjort om lite så den inte var exakt lik den första -men ändå så man kände igen sig -som man bör!

Det var bara en sak som störde mig... De hade inte med kommentaren: "Bring him a body bag" :(

Sammanfattningsvis: Se den!
------

En helt annan sak:
Min barndomsbästis Lotta har fått barn och hörde av sig med ett mms :) Inte hört av henne på flera år så jag blev dubbelt glad -både av att hon hörde av sig plus att hon fått ut sin kotte. Grattis! :)

3 kommentarer:

Lisa Eriksson sa...

Sand the floor!!

Anonym sa...

heter det inte slaska mule?;)
/norrköpingsbo

Ass sa...

Wax on, wax off :)

I Hjortkvarn heter det sliska mule :P