tisdag 7 juli 2009

Brännbollsgrilltältfesten (Även känd som Svennevadsfesten)

Vi vet inte själva hur många år denna fest har hållits men vi vet att vi varje år har levererat en drös med dumheter :S :) I år hade dock Jesper tagit tag i saken och skrivit ner regler på vad vi får och inte får göra -så vi skulle klara oss utan större skandaler :)

Jesper läser upp reglerna för oss

Regel 1 -Snabbkurs i tältresning sker på förfesten med Astrid som instruktör.

Det har aldrig gått dåligt när jag varit med och styrt tältresningen, men året jag inte var med och Jesper satte upp tältet själv mitt i natten... Ingen vacker syn ;)

I år klarade vi oss faktiskt riktigt bra -Palle och jag reste tältet själva faktiskt, inte illa för två blondiner :)

När vi fått upp tältet hittade vi detta gosedjur som jag inte känner igen... Vems är det? Vart kommer det ifrån? Vem saknar sitt får? Vem har haft mitt tält?

Borttappad?!

Regel 2 -Att kasta in Wabobabollen bland vassa stenar undanbedes. Däremot uppmuntras att helt och hållet kasta bort Wabobabollen så att ny måste införskaffas, på Intersport, på Marieberg, två gånger.

Att vi inte kastade bort bollen bland vassa stenar hindrade inte Jesper från att åter igen trampa på en vass sten och skada foten... Wabobabollen var dock gammal så den sjönk som en sten istället för att studsa på vattnet som den ska :S Så nu kan pojkarna åka in till den snygga tjejen på Intersport, Marieberg och köpa ny... Två gånger ;)

Var är bollen? :S

Regel 3 -Annat färdsätt än till fots mellan Badviken och Svennevad är strängt förbjudet, oavsett hur många som erbjuder skjuts på cykel, moped eller annat färdmedel. Om det inte hjälper att säga "Nej" så säg ett "Bestämt nej". Skulle inte heller det hjälpa så ta hjälp av din bästa vän skräddaren, för när skräddaren säger nej är det nej som gäller och bara nej.

Mycket viktig regel efter cykelomkullåkningar, livsfarliga mopedturer med mera... Palle hade väl svårast att acceptera denna regel men till slut så lärde även hon sig att säga nej :)

Regel 4 -Tequila intages med fördel i sällskap av Thomas och Jocke. Dock inte på passagerarsidan på bilen dagen efter.

Det blev så klart tequila även i år och endast ihop med Thomas och Jocke så där skötte vi oss. Ett år råkade jag missa att sätta kork på tequilan och hällde ut på golvet inne i bilen... Tyckte jag lycktade ovanligt mycket bakfyllla -innan jag insåg vad det var :S Bilen luktade tequila i typ en vecka efter det. Vad kan vi lära oss av det då? Drick upp! :)

Regel 5 -Det är endast tillåtet att dricka emellan om du har ringt och frågat en vän om lov.

Cromen uppskattade kanske inte samtalet... Men vi fick dricka emellan :)

Regel 6 -Demonstration av hur en "Beer-shooter" fungerar utförs med fördel på valfri kamrats flaska.

Vi glömde visst bort att beer-shoota i år... Lika bra tror jag :D

Regel 7 -Snaps med smäll är inte ett uppskattat dryckessätt och bör till varje pris undvikas.

Jocke som lyckats med bedriften att göra en tjej så sur att hon tog tequilan och kastade i ögat på honom innan hon smällde till honom över kinden :D Hon var inte med i år dock så han klarade sig :)

Regel 8 -Alla efterfester äger rum i badviken och endast i badviken!

Vi har tidigare gått på sådana saker som "Det är nära, bara en bit in i skogen" "Det är lugnt, vi skjutsar er" och det har bara blivit dumt... Speciellt när man hamnar långt ut i skogen utan att ens ha skor på sig... :S

Regel 9 -Ingen går före, ingen går efter, vi går tillsammans.

I år skulle vi inte ha någon sovandes i diket eller omkullcyklandes längs vägen! Vi lyckades, trots att Jocke vilade lite på asfalten...

Regel 10 -Promenad mellan Badviken och Svennevad utförs med skor. Inga andra platser behöver nämnas eftersom det endast är tillåtet att festa i Badviken och Svennevad.

Denna hör ihop med ovan nämnda efterfest :)

Regel 11 -Alla tar ansvar för att bära sin egen färdkost, att lämna ut sin färdkost är likställt med att säga "Jag ville ändå inte dricka upp".

Påsar blir så tunga i handen... Skär in... Ingen ska ju säga att Astrid Karlsson inte dricker upp -så i år hade jag med mig ryggsäck :) Genialt!

Min skolväska jag hade när jag började skolan :)

Regel 12 -Att kräkas är aldrig acceptabelt, varken i mopedhjälmar eller buskar. Att förklara sig med "Jag skulle bara dricka vatten" gör bara saken värre!

Jocke... Vad ska man säga... Vi tackade ju nej till mopeder i år så vi klarade oss även på denna punkt :)

Regel 13 -Vi sover i tält, det är således inte tillåtet att sova i diket. Att sova mellan två bilar på Badvikens Camping är ett giltigt undantag.

Vad skulle du ta med dig om du skulle tälta? Sovsäck? Kudde? Luftmadrass? Jocke glömde allt i år... Duktig... Men han sov i alla fall inte i diket :)

Regel 14 -Ligger det chips i tältet behöver man inte be om lov för att äta upp dom.

Dagen efter är man ofta sugen på salt... Ett år låg det en chipspåse i tältet... Jag trodde det var Jesper och Jockes så jag satt och sa: "Mmm, det vore gott med chips" -och väntade på att de skulle öppna påsen och bjuda. De trodde istället det var min och sa: "Ja, det vore verkligen gott med chips" -och väntade på att jag skulle öppna påsen och bjuda. Visade sig tillslut vara någon som glömt på efterfesten :)

Regel 15 -Borttappade nycklar/jackor återfås mot beskrivning hos Thomas och Lise

Eller så kan man skippa att ta med jackan så tappar man varken bort den eller husnycklar!

Regel 16 -Fullast kör till pizzan i Pålsboda.

Hmm, tog jag verkligen den titeln i år? Hmm... Körde gjorde jag i alla fall.... Här kläckte Palle flera fina kommentarer.

Exempel:
"Jag har ingen semester" -Här börjar vi tycka lite synd om henne
"Jag har ju inget jobb!!!" -Här slutar vi tycka synd om henne :)
Hmm, man kanske borde varit där...

Jag hade i alla fall galet skoj -trots lite regnväder till och från. Myggen hade jag också kunnat vara utan... Men Lisa har nu hittat varför jag får så många bett i alla fall... :S

Här har ni även bilder till spektaklet. Mycket nöje ;)

1 kommentar:

Jesper sa...

Jag hade i alla fall jävligt roligt!