söndag 11 augusti 2013

På tur med Rataxes

Min sista riktiga semesterdag hade jag inga planer alls. Jag drällde lite hos mor och lite hos syster och gjorde egentligen ingenting. Passade på att hämta Rataxes hos syster. Han hade fått nytt hjul och var nymålad :) Bra verkstad!


Har ju knappt åkt något med honom denna säsong (bara ett halvt mopperally) så jag ville passa på att åka en liten sväng. Hade tänkt mig att åka lite småvägar i närheten bara men det råkade visst bli betydligt längre...

Jag började dock på småvägar runt Grytstorp men ja, en eu-moppe är inte direkt något terrängfordon så det gick väl halvdant.


Kikade på älgtorn och försökte fota mig själv så där runt och häftigt i spegeln -inte det lättaste att få allt rätt med alla speglingsvinklar men tillslut hamnade jag rätt i bilden :)


Fortsatte upp mot Björnhammar och tänkte mig ett stopp vid Nerhammar, men det blir inte alltid som man har tänkt sig...


Klurade på något fyndigt att skriva på facebook ihop med en sån här bild. Övervägde något med Bräking News...


Fnissade högt för mig själv åt min torra humor men beslöt mig för en annan bildtext. Ville dock inte att detta ofantligt roliga skämt skulle bli helt ohört så jag bjuder er på det ;)

Fortsatte resan till Glottrasjön. Jag har nog inte varit där på över 10 år... Det har ju knappt varit badväder de senaste somrarna så det är väl inte så konstigt kanske.


Mysigt är det i alla fall och jag tog mig en paus där ett bra tag.


Hade inte planerat in något badstopp så det blev enbart fotbad denna gång.


Tanken var egentligen att åka hem efter detta, men så kände jag mig lite wild and crazy så jag fortsatte: mot Pålsboda och ett besök hos Bergdahl. Tog stora vägen till Svennevad och sen genom skogen via Skogaholm.


Bergdahl hittade jag hos grannen så då fick jag träffa ännu fler personer, trevligt! :) Hemåt skippade jag riksvägen helt och åkte via Närkesberg och Haddebo. Det blev med andra ord en riktig långtur. Jag som bara skulle åka en liten sväng...


Nästan 4 timmar och 8,1 mil senare var jag i alla fall hemma. 2 liter hade gått åt. Ett billigt nöje :)

Inga kommentarer: