fredag 2 augusti 2013

Gösjön

Semestern fortsätter och därmed också utflykterna. Nästa etapp för mig och Elis var att ge oss ut på Gösjön för att fiska och tälta en natt. Så här mycket packning behöver man visst ha med sig då...Vi är inte så bra på att ha med oss lite grejer...  Ja sen vill ingen av oss gärna gå två gånger för att bära saker så det blir ofta rätt tungt att förflytta sig med packningen.


Hur många fiskespön behöver man på en sån här tur? Jag tänkte mig 2 var, ett till mete och ett till att kasta med. Jag hade fel... Man behövde visst även 2 var till att bottenmeta med och till det kan man absolut inte använda de andra spöna... Dessutom ett extra metspö för betesfisk och ett till spö fall man skulle få lust att flötmeta... 10 spön på två personer... Lagom?!? :P

Elis verkade nöjd att få komma iväg i alla fall :)


Båten som vi lånade låg riktigt mysigt bland ett gäng med näckrosor.


Nu skulle vi bara hitta ut ur vassen och hinna sätta upp tältet innan de mörka molnen hann fram.


Bäst att binda fast ordentligt. Vore tråkigt att försmäkta utan båt på en öde ö...


Den motsatta sidan av ön från där vi höll till verkade fasligt populär bland kanadagässen :S


De mörka molnen passerade inte riktigt över vår ö så vi hann få upp tältet utan att himlen öppnade sig över oss, men vi hörde åskan och såg blixtrar längre bort. Blev riktigt trevligt med tältet vid klippkanten och brasan.


Jag hade köpt fika som borde passa perfekt i vildmarken: ChocoWild! :) Jag menar choklad anpassad för vildmarken, det måste ju bara funka!


Det gjorde det tyvärr inte :( Asch ture... Inte direkt gott... Men det gick ner, det var ju ändå choklad :P

Satte ut 2 spön och bottenmetade innan vi började jaga mer betesfisk.


Några fina mörtar fick vi allt upp till vår hink innan himlen började läcka.


Sökte skydd inne i tältet och försökte ta en vettig bild på oss. Det gick inte... Men vi hade i alla fall roligt :)


Elis trotsade regnet, drog på sig regnkläderna och gick ut för att fixa fler bottenmetsspön.


Jag avvaktade bättre väder och låg inne i tältet och la patiens. Idioten. Min syster hävdar att hon får ut den hela tiden. Det kan inte stämma... Skitpatiens!


Tillslut så slutade det droppa på tältduken och jag stack ut huvudet ur tältet igen. Då hade även solen kommit fram och den visade till och med sin bästa sida. Trevligt! Gillar verkligen hur klipporna ser glänsiga ut här.


Solen försvann dock rätt snart så då blev det att göra en brasa istället och grilla korv. Elis lyckades med konststycket att tappa ALLA sina korvar i glöden... Smidig...


Fick vi någon fisk då? Nja, gösarna verkade inte intresserade av våra mörtar... Bara en, och den missade jag mothugget på :S Aja, nya tag nästa dag!

Satte klockan på 6 för att kunna ge oss ut och jaga abborrar. Nu var det ju bara det att alarmet inte ville gå igång... Så vi kom upp först 8 :S Typiskt... Några andra var ute på det stället vi hade tänkt oss och drog upp en på 9 hekto. Surt...


Aja, vi fick väl njuta av frukosten i lugn och ro istället. Vädret var mycket bättre denna dag som tur var.


Köpte förövrigt en sån här mojäng när jag var på Bråvalla, ett volt-batteri. Ett uppladdningsbart batteri som man sen i sin tur kan använda för att ladda upp mobilen med. Fasligt smidigt att ha med sig för att fördubbla sin batterilängd.


Ja annars hade det nog inte blivit så många bilder med mobilen dagen efter.

När vi ätit frukost begav vi oss ut på sjön igen.


Rodde ut till en vase för att fånga abborre. Jag lyckades som vanligt jigga upp gädda istället för vad som var tänkt. Jag är ganska slug som låter Elis ta i all fisk så slipper jag bli slemmig :)


Tror eventuellt att det var roddpremiär för mig. Ja om man inte räknar på gymmet då. Tror aldrig att jag har behövt ro själv förr faktiskt... Det var lite klurigt att få ekan att gå rakt :S


Multitasking: Solning och jiggande på samma gång :)


Fick några småabborrar men de stora uteblev.


Aja, det var i alla fall fasligt gött på sjön :)

P.S. Kim, nu är det jag som är rosa pantern, för jag har bränt upp hela ryggen... :S

Inga kommentarer: