tisdag 20 augusti 2013

Bengtsfors - Uppstarten

10 tappra själar var vi som skulle bege oss mot Bengtsfors i fredags, men på grund av en fotbollsmatch kom vi iväg relativt sent på kvällen. Flera magar började kurra så det blev ett tidigt stopp redan på Burger King i Grums. Där hängde det en drös med ungdomar och så även träskogänget med byxorna instoppade i tubsockorna :)


Nomnomnomnomnom! (Jag lyckades få med lite finger i bilden också...)


Mätta var vi sen redo att bege oss mot Bengtsfors. Vägen var slingrig och krokig och jag är glad att jag körde, annars hade åksjukan högst troligt sagt ifrån. Fick göra en ordentlig tvärnit för något som såg ut som ett vildsvin med pinnar uppstickande ur ryggen. Det var dock en älgkalv som trillat i regnet och som hade sina ben upp mot skyn :S Uff, vilket dåligt samvete jag hade haft om jag kört på den när den halkat omkull! Höll även på att få en bil i röven efter inbromsningen, men som tur var gick allt bra. Även de andra två bilarna fick tvärnita, men för en större älg.

Det var fasligt skönt att komma fram och slippa köra på småvägar i regn och mörker med massvis med djur längst med vägen.

Packade in oss i de två stugorna och smakade så att inte importen från Tyskland hade hunnit bli dålig.


Det var fasligt märkliga saker de hade köpt med sig och ja, allt var inte gott :S


Glada i hatten verkade vi i alla fall bli för helt plötsligt så kom det fram ett gäng med huvudbonader...



Vissa hade nog passat bra i Grums...


Det blev en relativt lugn kväll även om klockan drog iväg en hel del innan det blev sängdags. Eller ja, vi kom ju fram rätt sent så det var väl inte så konstigt att klockan var mycket när jag irrade mig till lillstugan genom mörkret.

Vi hade med andra ord knappt sett hur det såg ut när vi kom fram utan det fick vi se först på morgonen efteråt när det var ljust.


Trevlig stuga med uteplats mot sjön.


I den här lilla stugan bodde jag och Elis.


Övervägde ett tag fall jag skulle sova i överslafen. Det är ju bra så att folk hör om jag trillar ur... Visst Berra?! :P


Upp med rullgardinen på morgonen. Trevlig utsikt :)


Eller ja, ännu trevligare utsikt från trädgården är klart :) Nu vill jag ha en sommarstuga!


Satt och käkade frukost på uteplatsen och den rosa hatten var återigen på någons huvud...


Spanade in omgivningarna och jag såg genast en utomordentlig bryggpilsnerbrygga! :) Den hade absolut potential att kunna ge samma sköna känsla som bryggan i Breven, men den skulle visa sig inte vara lika enkel att sänka i hörnet... Men det gjorde inte så mycket :)


Inte var det långt till stugan heller och båten låg redo för dagens första aktivitet, en gäddtävling!


I väntan på att den skulle dra igång degade vi i trädgården. Gött, men det kändes i luften att hösten är på ingång.


Dock tycker jag inte att det är så mycket vinter som Stadium tydligen tycker... De hade nämligen toppluvor och vinterjackor i skyltfönstret idag... I augusti! Vad fasen!!!

Inga kommentarer: