onsdag 31 oktober 2012

Mångalen

Har märkt en tendens i sociala medier att många har svårt att sova på grund av månen. Märkligt nog drabbar detta (enligt mina empiriska studier) bara kvinnor på 40 + (alternativt lillgamla yngre damer) och inga män... Märkligt... För det kan väl inte vara så att det enbart är psykiskt och inte det minsta fysiskt?!

Suck...

Det finns inga konkreta bevis/studier på att månen faktiskt påverkar sömnen. Ta dessutom som exempel de där nätterna när man bara måste sova. Då ligger man där "Jag måste sova, kan inte sova, måste sova, kan inte!". Samma sak blir det ju nu när de ser månen: "Åhnej, nu är det fullmåne, nu kan jag inte sova". Där är boven! Psyket!

Kanske även kan vara en hit att täcka för fönstret ordentligt så att inte månen lyser in och stör på så sätt?

Om det nu stämde att just fullmånen ställde till det så, varför klagar dessa damer då inte bara fullmånsnatten utan även nätter omkring? Kanske för att de inte ens vet när det är fullmåne utan ojar sig när det ser ut som fullmåne.

Jäkla bullshit! Varför tror man på sånt där bara rakt av? Kolla upp fakta?!

En annan sak som stör mig, när jag ändå håller på: Det är relativt många som klagat på (ni ser, jag borde inte hänga på sociala medier!) hur tidsomställningen fått dom att bli så fasligt trötta. Jösses! Har folk aldrig varit uppe en timme längre än planerat eller? Det är EN timme! Mängden sömn borde inte ha blivit drabbad ens eftersom vi fått en timme till! Kära nån... Är folk verkligen så känsliga? Eller är det kanske psykiskt?!?

Suck...

Idag hade jag tänkt mig ut och fota månen för att ha till det här inlägget men då fick himlen för sig att vara full av moln :( Ni får nöja er med denna måne snodd av Elis.

4 kommentarer:

Kristina sa...

Nehej du... nu håller jag inte med dig. Både jag och Sally har svårt att somna och sover oroligt nätter med fullmåne. Det är inget jag inbillat mig, utan bara något som jag i efterhand kunnat konstatera.

Att det saknas vetenskapligt underlag för att månen på något vis kan påverka vår nattsömn, kanske beror på att inga riktiga studier är gjorda? Kan inte du utföra en sådan? :-D

Ass sa...

För det första: Det är bara EN natt med fullmåne.

För det andra: Det HAR gjorts studier -men de har inte kunnat påvisa något samband. (Jag läste på i ämnen innan jag uttalade mig)

För det tredje: Sally är alltför liten för att kunna ha upplevt så många fullmånar att det vore statistiskt korrekt att säga att det har ett samband.

För det fjärde: Jag säger inte att di/ni inte sover sämre vid fullmåne. Det jag säger är att det inte beror på fullmånen!

Ass sa...

*du/ni

Zäta sa...

Fullmånen påverkar vattnet i kroppen, så lite påverkar det ju oss... http://www.expressen.se/nyheter/fullmane---da-blir-vi-mangalna/
, men att det kan vara så att vi ställer in oss på att sova dåligt. :-)