söndag 29 september 2013

In Flames + Stalumnipubrunda

I fredags morse satte jag mig på min icke ombokningsbara plats 666 mot helvetet, ja, alltså Stockholm ;) Passerade Degerfors och funderade återigen på den återkommande frågan på jobbet vad man skulle kräva i lön för att behöva jobba där och enbart få lämna staden ett fåtal gånger på ett år...


Gick för ovanlighetens skulle inte fel en enda gång på min resa utan jag kom rätt både till jobbet och senare till hotellet och mitt minirum.


Scandic Norra Bantorget - I like! Man fick ju godis :) Nomnomnom...


När godiset var slut och jag hade svidat om till finkläderna började den stora utmaningen: Att hitta ut till Gröna Lund. Som jag redan avslöjat gick även det bra och jag befann mig utan något längre köande inne på området.


Lokaliserade den stora scenen där In Flames senare skulle spela innan jag letade reda på mat och dryck så jag skulle orka med kvällen.


Hamnade på en restaurang som hette Kaskad. Är inte det ett fasligt olämlpigt namn på en restaurang? :S

Efter några timmar anslöt även Emil och när mörkret lagt sig gav vi oss ut till scenen bredvid karusellerna för att invänta Göteborgsgossarna.


Spelningen drog igång och jag började le. Tror inte att jag slutade le på hela konserten faktiskt... Fast nu ler jag ju ganska ofta... Men ändå :) Deras musik gör mig så glad :)


Det var relativt trångt redan från början så när det i tredje låten skulle börja härjas och moshpittas blev det galet trångt. Jag kunde inte röra armarna och efter att ha ställt mig på tå för att se lite bättre kom jag inte ner igen :)


Hittade denna setlist, men jag tror att låt nummer 3 var Clayman så inte helt säker att den stämmer. Men ni ser ju att det var många godingar där :) Saknade som vanligt att kravla bland knivar inte var med, men så länge jag får Ropes och Only for the weak är jag jäkligt nöjd :)


De "gjorde en Greenday" och drog upp folk från publiken som både fick äta godis, spela gitarr och sjunga. Tur det inte var jag, för jag är så dålig på att komma ihåg texter och tror knappast de hade varit imponerad av att jag kan melodin till love me tender på gitarr... Äta godis hade jag nog klarat av dock! Så länge det inte var lakrits då...


Snodde en bild från Gröna Lunds sida. Gillade ljusshowen :) Kul att se dom i mörker ute för en gångs skull så de kan fläska på med både ljus och eld.


Själva scenen på Grönan var väl dock inte så mycket att hurra för...Även lite tråkigt att Anders röst inte helt verkade gilla kylan... Men ändå, In Flames är In Flames! Det är alltid bra :)

Efter konserten drog vi vidare för att möta upp de övriga statistikerna som hade kommit en bra bit på pubrundan. Jag tog en snabb bild men kollade som vanligt inte hur det blev. Det är ju roligare att se dagen efter! :) Ibland blir det bra, ibland blir det inte bra...


Efter två "vattenhål" var det dags för kvällens sista stop. Ner i en källare, in i ett litet rum fullt med öl och en karaokemaskin :)


Vi sjöng vackrare än någonsin!


Det blev dock inte så mycket bara två som sjöng, utan det var snarare allsång hela tiden :)


Avslutade kvällen med denna klassiska låt :)


Hade tur och var på gångavstånd till hotellet när vi gav upp för kvällen. Det blev dock inte många timmars sömn innan det var dags att gå upp och äta frukost. Fanns mycket av sånt som jag tycker om och vill ha, så även fast det var små glas även här så får hotellet mycket bra betyg :)


I väntan på tåget degade jag framför Disney Channel (att den kanalen fanns medverkade självklart till det höga betyget till hotellet). En helt vanlig lördagsmorgon med andra ord :P


Avslutar med en bild på Stockholm...


Kanske Degerfors inte är så illa ändå?! ;)

Inga kommentarer: