lördag 5 maj 2012

Outlet

På jakt efter bland annat nya löparskor begav jag mig iväg mot stadens outlets. Har ju öppnat flera nu på senare tid så jag tänkte att något skulle jag väl kunna hitta. Har bara varit till Vingåkers Factory outlet tidigare och det var väl inget jag jublade fasligt högt över även om det blev lite tommare i plånboken. Efter dagens tur visar det sig dock att den håller högst klass än så länge.

Lager 157 

Fräscht och stort ställe. Men ja, det gäller att man är ute efter pippitröjor, randigt i blått, rött och vitt och kläder med stora feta märkestryck. Nu var jag varken ute efter pippitröjor, randigt i blått, rött och vitt (jag har köptstopp på randigt ;) ) eller kläder med stora feta märkestryck så jag gick igenom det hela fasligt snabbt utan att se något intressant.

Stadium

Gick över till grannbutiken som också var nybyggd och fräsch men som ändå kändes utplockad på något sett. Detta trots att den är i stort sett nyöppnad så det kändes lite märkligt. Här var det mer min sorts grejer och jag provade lite.

Har ju fått för mig att det vore skönare att springa i "riktiga" löparkläder och var på jakt efter det. Känslan när jag står i ett par tighta löpbyxor som blir som ett andra skin och en slimmad löptröja är dock bara: NEJ! Jag vill inte springa i det här där alla som ser mig kan se hela kroppen dallra :S Jag skiter i om mina vanliga träningskläder är tyngre och inte andas lika bra. Jag måste känna mig bekväm! Jag läger ner den tanken några kilo ;)

Istället ställde jag mig och kikade på sporttoppar. För att slippa bli så varm vid provande hade jag skippat jackan idag. Det gjorde dock att ett par tantaluringar trodde att jag jobbade där :)
Först kom en fram:
-Det här nosiss (no size), ved betyder det?
-Ja det betyder ingen storlek, så då får du kika på storleken som står på plagget istället för på lappen. 
Jag gick runt ställningen och kollade på nästa sida. Då kommer nästa tant fram:
-Jag tycker den känns så konstig med så brett band här nere. Men det kanske ska vara så?
-Ehhh, (något förvånade över alla dessa frågor) ja det är så de ser ut. Jag tycker det är rätt skönt att ha som stabilitet under brösten. 
Första tanten kommer fram igen:
-Vilket material är bäst? (Så håller hon fram en blankare och en mjukare)
-Ehhh, jadu... (tittar mig omkring för att se om jag är klädd som den övriga personlen, men det är jag inte) Den mjukare är nog skönare men den i det blankare materialet är nog bättre om du blir riktigt svettig. Det är i alla fall vad jag tror, så det beror lite på hur du ska ha den. 
Jag började fundera på när de här tanterna på en så där 70 skulle använda dessa sporttoppar egentligen. Kunde de dra på sig dom över huvudet? Hmm...


Jag måste i alla fall verkligen se ut som en expert på sporttoppar :P Fick med mig två nya hem. Här ska det skuttas!


Quality outlet

Åkte vidare mot Kasernhöjden och när jag gick in där kändes det som ett skämt. Gigantisk lokal men typ inga grejer. Hyffsad stort jeansutbud men inget annat. Det kändes bara fasligt märkligt... Tomt... Jag vände återigen ganska snabbt.

Sun City outlet

Åh herrejösses! Jag kom ner i något som såg ut som myrorna. Det fanns i stort sett bara ett plagg av varje och i stort sett allt var blommigt :S Tänkte vända direkt men sen såg jag att de även hade blåkläder till väldigt nedsatt pris. Ett par arbetsbyxor skulle jag ju faktiskt kunna ha nytta av när man är utomhus och härjar!

Fick hjälp av en fasligt trevlig expedit som guidade mig till rätt storlek men jag ville ändå prova. Alternativ 1 var bakom ett upphängt lakan som satt fast med hjälp av någon stege och några metallbitar. Det här är det andra alternativet till provhytt, bakom ett gäng med uppställda kartonger med det här som utsikt:


Men det fanns till och med en spegel uppställd... Fint va?! ;)


Blev i alla fall ett par vita och grå arbetarbyxor. De kanske inte satt helt perfekt, men så ville jag på något sätt vara snäll mot den trevliga expediten... Han var ju så snäll, och det var ju sista dagen de hade öppet och allt... Jag är nog en försäljares dröm :) Billiga var de i alla fall :)


Då var alla outlets avklarade men jag hade fortfarande inga löparskor med mig hem. Skoutbudet hade varit bedrövligt! Blev då en tur ut till Bergvik (Karlstads Tornby/Marieberg) för "normal shopping". Hittade direkt "mina" skor fast i annan årsmodell. Ja faktiskt så har mina varit så där vita som de undre en gång i tiden... :P Här ska det springas!


Avslutade med en sväng på HM för att köpa fler leggings och fick med mig ett linne hem också. Fasen, vilken modebloggare jag är ;)


Får väl ändå vara rätt nöjd med min shoppingdag, men det här med outlets... Det är nog ingenting för mig :S

5 kommentarer:

Rogersdottern sa...

Herre jössus vad du har hunnit med att springa i affärer!! Man blir lätt mosig i huvet av att shoppa/springa i en massa butiker.. Tillslut kan man ibland bara ta något för man är trött på skiten ju... :-) Men du verkar ha fått med dej bara bra saker hem!

Kristina sa...

Åh fyy, hur orka du? Så många butiker! :-o Nä, jag håller med om detta med outlets - bara en massa dret som blivit över i andra butiker för att ingen ville ha dom. Men så hamnar dom i en outlet och med ett ngt reducerat pris och då får folk köpmani.

Ass sa...

Det går fort när man i stort sett bara går in och vänder :)

Anna sa...

Hur mycket outlets har ni i din del av Sverige egentligen?

Ass sa...

Hehe, det där var bara de i Karlstad :) Åker man närmare Norge finns det fler :)