torsdag 18 april 2013

Min första krönika

Gårdagens orienteringskurs avslutades med att vi fick årets karta för Friska Karlstad. Skapligt sugen att dra igång nu! :) Dock får jag vänta lite... Det börjar ju först på lördag och då får jag besök av Linus och Anton. Det är med andra ord inte så synd om mig :) Planen är att plugga matte på dagen för att övergå till tv-spelande på kvällen.


Vi fick även ett exemplar av deras tidning där min krönika är med :) Blev dock svårt att fota så att texten skulle bli läsbar så ni får den här nedan också.


Astrid tipsar

Man lär sig av sina misstag, är ett ordspråk som jag tror att alla fått uppleva på ett eller annat sätt. Nu tänkte jag försöka underlätta något för er stolpjägare och låta er ta lärdom av mina misstag!

Min värsta tur på jakt efter stolpar var märkligt nog en strålande fin dag i mitten av maj. Det fanns egentligen ingenting att klaga på, förutom att jag glömt min vattenflaska i bilen. En stor del av turen i den gassande solen gick jag och tänkte på vatten och hur törstig jag var. Sen var det som att någon hade hört mina böner och mitt i skogen stod en full flaska med iskallt vatten. Jag trodde inte det var sant. Men vems var den? Efter att ha kollat mig omkring flertalet gånger efter ägaren så kunde jag inte motstå, utan jag klunkade i mig! Fast, jag drack bara upp halva. Jag tänkte, om ägaren kommer tillbaka så vore det hemskt elakt av mig att ha druckit ur hela. Jag vill i alla fall nu passa på att tacka den okände välgöraren som tappat sin vattenflaska!

Tips 1: Ha med ordentligt med vätska.

En annan mindre trevlig tur upplevde jag i höstas, när jag med endast löparskor på fötterna var på jakt efter kontroller på en blåstreckad del av kartan. Känslan när sumpmarkens vatten sipprade mellan tårna hade jag kunnat vara utan.

Tips 2: Klä dig efter väder och terräng.

Plötsligt hörde jag en hård duns i backen och bara någon meter framför mig låg en golfboll.

Tips 3: Tänk på att vara vaksam om du jagar kontroller i närheten av en golfbana, för det är inte alltid golfarna håller sig på banan.

Stenar kan vara både hårda, hala och leriga. Det har jag fått lära mig den hårda vägen.

Tips 4: Håll dig på fötterna, alternativt att du vadderar rumpan och har ombyte i bilen.

Men på det stora hela är det fantastiskt att vara ute på stolpjakt! Man hamnar på ställen man troligen aldrig hade upplevt annars och man får se fantastisk natur. Det passar lika bra för den nyinflyttade som vill lära känna omgivningarna som den inbitne Karlstadbon. Om du dessutom gillar att fotografera är det ett utmärkt tillfälle att ha med kameran.

Tips 5: Njut av naturen!

Hoppas att mina tips kan göra era turer än mer behagliga. Vi ses i skogen!

Inga kommentarer: