fredag 14 oktober 2011

Rutiner och vardag

Ibland undrar jag om jag inte har två personligheter. Jag har en som gillar det inrutade livet styrt av rutiner. Sen har jag en som vägrar planera in saker för chansen att vara spontan. Min kompromiss av de två har nog blivit att vardagarna är väldigt (nästan överdrivet, på gränsen till aspberger-) rutinstyrda och helgerna sällan fast planerade.

En vecka ser då ut såhär:

MonsterMåndag
Alltid mycket att göra på jobbet med veckoleveranser och dylikt. Extra jobbigt vid månadsskifte då MonsterMåndag blir MånadsleveransMonsterMåndag. Med andra ord hinner jag i stort sett bara hem, byta om och mata katten innan det bär av för stång och flås på träningen. Klockan hinner sen bli mycket efter att man landat hemma igen och ätit och badat. Ingen lugn dag direkt.


TvättTisdag
Om någon annan har bokat min tvättid så blir jag stående lite smått apatisk i källaren och funderar på vad jag ska göra. Tisdag 18-22 är ju MIN tid! Så jobb som vanligt innan, kommer ofta hem en så där 17:55 också så det blir lite stress ner för att allt ska hinna klart till 22 då tvättstugan låses. Glömmer därför alltid något som får vänta till nästa vecka. Städar och smådonar hemma samtidigt som det tvättas. Blir för sent för att dammsuga för att jag slösurfat bort för mycket tid.


OmgängesOnsdag Jaja, nästan rätt ;)
Börjar morgonen med att dammsuga innan jobbet för att slutföra städningen. Onsdagen är min "lediga kväll" efter jobbet. Då ska det umgås! Oftast blir det laga mat med någon och så soffa och film på det. Föremålet (ja eller säger man kanske personen/personerna) jag umgås med varierar men rutinen detsamma. Efter detta tittar jag på 2,75 av mina 4 serier jag följer -sen har jag somnat i soffan. Vaknar upp mitt i natten och bestämmer mig för att gå och lägga mig i sängen och se klart dagen efter.


TröttTorsdag
Svårt att komma upp -jag tycker inte om torsdagar... Man har ju jobbat så länge och det känns inte som att det finns något slut på veckan! Släpar mig upp och kollar klart på de sista 1,25 serierna till frukosten. Orkar aldrig göra mig iordning på torsdagar utan det skulle även kunna vara SluskTorsdag men slusk börjar ju inte på T -så det går inte! Efter jobbet går jag hem och sover middag inför den sena träningen. Det är först efter träningen som jag får den där torsdagskänslan (detärsnartfredagskänslan) alla andrar har. Kommer hem lite innan 23 så det blir ganska sent även denna dag.


FrossFredag
Svårt att komma upp även denna dag -men det mest för att jag faktiskt är riktigt trött. Ett marsvin har bosatt sig på mitt huvud eftersom jag gått och lagt mig med blött hår. Har ingen lust att göra iordning mig men det är ju ändå fredag... Jobbet brukar flyta på relativt smidigt. Tar en liten snabbtur på stan efter jobbet för att spana på skor... Jag kanske behöver något par jag inte visste om sen innan! Surar över att det är mycket folk och går istället till konsum och köper ingredienser till tacos, läsk och så smågodis (center och lysmelk). Går hem och trycker i mig allt detta så snart som möjligt innan jag slöar i soffan till Digiloo/På spåret/Så ska det låta eller vad man annars kan hitta för pensionärsunderhållning. Somnar tidigt.


SEN är jag redo för en helg med oplanerade äventyr :)

Inga kommentarer: