torsdag 15 maj 2014

Vänd ryggen mot SD

Igår var jag på min första demonstration. SD skulle hålla möte på torget i Karlstad och det var många som ville dit och visa att SD inte var välkomna här. Inga rasister på våra gator var budskapet och det visades genom att vända ryggen mot rasisterna. Ja till och med fredsmonumentet på torget vände ryggen mot :D


Samlingen blev lyckad på så sätt att Åkesson inte höll sitt tal, trots att han försökte vänta ut demonstranterna från 19-22. Varje gång han försökte börja överröstades han av ramsor. Men som jag förstått det så hade han enligt polisen möjlighet till det, men valde ändå att inte genomföra det. Det är väl mer en definitionsfråga visserligen. Polisen hade gjort det de behövde/kunde men han hade nog inte direkt hörts om han haft sitt tal.

Jag vet inte om man ska kalla det komiskt eller tragiskt att läsa om detta i tidningarna efteråt. Det beskrivs som "minst sagt stökigt" vilket jag verkligen inte kan förstå. Alla höll sig utanför avspärrningarna och det som orsakade grejer var när poliserna försökte utvidga avspärrningen och folk var tröga att flytta på sig -men flyttade på sig. Några få ville inte flytta på sig och blev då omhändertagna, men det var ju inte direkt att de slogs eller något sådant.

Bilderna som publiceras är självklart bara på de absolut stökigaste situationerna. Majoriteten av alla stod bara där, utan tumult. Återigen en tankeställare att inte lita på media...

Stökigt? Jag skulle säga att det är värre att gå på en hockeymatch och där är språket betydligt mycket grövre än vad som användes här.

Av nyfikenhet gick jag in på Åkessons twitter efteråt och där såg jag att han retweetat någon som lagt upp något kort som något barn ska ha gett till honom och skrivit att det är tragiskt att mamman till detta barn ska ha blivit nedslagen av demonstranter i Karlstad.
Ehhm, nu var det ju bara så att denna mamma först vevade efter en 15-årig demonstrant... som vevade tillbaka. Ja och nedslagen? Skärp er! Sluta ljug! Jag var där!

SD uttalar sig även om dessa "grupper som förstör" deras möten. Jag tillhör inte någon grupp och jag tror att majoriteten som var där inte tillhör någon grupp. Det är främst vanligt folk som har fått nog av deras rasistiska propaganda!

Såg något uttalande att sånt här får man vänta sig i större städer, främst universitetsstäder. Kanske kan vända det så här: Folk med utbildning går inte på vad som helst...

Återigen, jag är inte politiskt intresserad, men jag vill ändå inte att rasister ska få sitta i maktpositioner att bestämma över andra människors liv. Så med andra ord: Gå och rösta! På vad? Vad som förutom partier med rasistiska åsikter!

3 kommentarer:

Tjoxen sa...

Du är så jävla PK!

Anonym sa...

BRA...........

Tidningsbudet sa...

Tummen upp!!!!!