onsdag 12 februari 2014

Kickoff - Romme Alpin

Förra veckan var det dags för årets kickoff med jobbet. Denna gång var det uppdelat så att varje land hade separat kickoff och vi svenskar fick bege oss till Borlänge och Romme Alpin för konferens och skidåkning. Jag och mina kamrater från Karlstad var först på plats och möttes av choklad och bubbel på rummet. Eftersom det enbart var jag som hade kommit i just mitt rum övervägde jag ett tag att ta presenten själv, men kom fram till att jag högst troligt inte skulle komma undan med det, så jag inväntade de andra... Kändes som att det tog evigheter... Det var det där med att vänta...


När alla var på plats transporterades vi i bandvagnar upp till toppstugan för middag.
Till maten serverades detta vin: Fat Bastard...


Varför döper man ett vin till Fat Bastard?
Skulle den där söta nöshörningen vara en bastard förövrigt? Eller ja utomäktenskaplig möjligen, men bastard används ju i mindre smickrande sammanhang också... Stackarn...
Jag skrattade dock gott åt Austin Powers-referensen :)

Den bästa saken med hotellet var att det fanns pingisbord! Helt klart :D Jag har inte spelat på riktigt länge, men får tyvärr erkänna att jag var ringrostig... Dock var motståndet kanske inte helt i tillstånd att spela sitt bästa, så jag klarade mig bra ändå :)


Efter lunchen andra dagen var det dags att ge sig ut i en sån här backe för första gången någonsin. Nybörjarområdet i bild nedan och det var där jag hade tänkt vara hela dagen.


Livspremiär! Har liksom inte blivit av innan...
Vi åkte aldrig med familjen och när man fick åka med skolan så ville man ju inte åka och behöva skämmas ihop med alla andra som kunde åka redan...
Ja och så har det ju fortsatt: Alla andra har ju alltid kunnat. Fegisen Astrid har då inte vågat följa med...


Men nu hade vi turen att en av kollegorna faktiskt är skidlärare för små knattar. Det skulle väl passa oss rookies :) Det var faktiskt en till som aldrig hade åkt tidigare, så jag var inte helt ensam!


Hur gick det då? Jodå, bättre och bättre... Trillade visserligen två gånger, men inga stora vurpor, och så hade jag lite problem av en lift en gång... Men liftvärdarna var snabba att få mig ur vägen :) Tog mig ända från nybörjarområdet till de lätta backarna också på bara 3 timmar. Det är jag nöjd med! Över förväntan.

De som inte var nybörjare verkade också nöjda med backarna. Ja det är ju inte alperna då, men absolut bra. Dock tröttnar man nog efter några dagar, så en långhelg är nog mer passande än en hel vecka. Barnvänligt var det också för er som har sådana att tänka på. Inte bara med backar utan även med övriga aktiviteter på hotellet och mer barnpassad mat utöver "vuxenmaten" (något även jag uppskattade ;) ).

Kvällens middag och fest blev riktigt lyckad :) Ja och kvällen var inte slut där utan det blev efterfest och pulkåkning i mörkret. När folk började ge sig hade jag fortfarande både Paco och Nils att umgås med :) De borde sagt åt mig att gå och lägga mig...


Dagen efter när konferensandet var över var tanken att det skulle åkas mer skidor. Jag hade dock helt sjukt ont i benen så det var bara kört! Jag kunde inte åka! De som klagat på Anja Pärsons lår kan ju aldrig ha åkt skidor!
Men men, nu har jag testat... Men nja, det blir nog inga skidsemestrar framöver, även om det var rätt skoj.

Resan resulterade dock i något mindre trevligt: Vinterkräksjukan :S En hel drös av oss på jobbet blev smittade och jag ligger fortfarande hemma. Nu har det dock övergått till dyngförkylning och fortsatt feber.

Inga kommentarer: