lördag 26 oktober 2013

Höstfiske

Klockan ringde alltför tidigt idag. Snoozen användes flitigt, men tillslut kom både jag och Elis upp och vi begav oss till båten. Det var dags att fånga de feta höstgäddorna!


Väderprognosen lovade mulet men relativt stabilt väder, bara lite regn mellan 8 och 9. Det var lögn! :S Vi hade riktigt skitväder! Det blåste upp till 12 m/s och regnade i stort sett hela tiden. Övrig tid spöregnade det :(


 Resan ut gjorde mig ordentligt åksjuk och jag fick ligga i fören som en gigantisk köttbulle och vila...


Sen började det hugga! Då kände jag mig märkligt nog inte lika sjösjuk längre... Här är Elis med dagens första på 6,2 kg och strax över metern.


Piggare orkade jag posa likt en kapten i aktern :)


Dagens plus går till min nya flytoverall. Den är ju inte så snygg direkt, men effektiv som bara den. Skönt när man inte blir blöt och kall trots riktigt skitväder.

Det lugnade sig med hugg ett tag, då får man roa sig bäst man kan, tex genom att fota egobilder :)


Ett säkert knep för att få hugg är att börja äta, då får man alltid hugg! Den här gången hann vi inte ens plocka upp smörgåsarna innan det var dags :)


Nedan är min största för dagen på 92 cm och 5,2 kg. Fingrarna blödde som vanligt, men det är det ju värt :)


Fick ändå 9 fiskar på 3 timmar med största på typ 8,2 och 107 cm lång, så det får ses som en bra tur. Hetaste betena, en westinare och en gummifisk.


Har aldrig hösttrollat gädda förut, men det gav mersmak, trots blåsten, regnet och de trasiga fingrarna :)

Inga kommentarer: