tisdag 22 januari 2013

Disneysamlingen ökar

Har fortsatt att bygga på min disneysamling men med två riktigt jobbiga upptäckter. (Jag tror inte helt ni förstår hur jobbigt jag tycker att det här är faktiskt...)

Film nummer 4. Då har de helt plötsligt slängt in en DisneyDVD-logga UNDER numreringen så att den inte alls passar in med de andra :S


Ja och sen den senaste filmen som kommit ut på DVD, där finns det inte ens någon disneynumrering! :S Det är ju ännu värre!!!

Inte kul...

Det kommer sluta med att jag försöker hitta nya varianter av filmerna som ser korrekt ut... Någon som har och vill byta?! :)

3 kommentarer:

Pierre sa...

Jag som är lite expert på just disneysamlingar kan säga som det är, Dumbo finns utgiven 2 gånger på DVD. Den första utgåvan har jag för mig att det "disney dvd" inte är med, så du får leta på tradera efter utgåva nummer 1, men då är ljud/bild inte lika bra som i specialutgåvan. Dessvärre tror jag att du kommer stöta på andra filmer som har samma sorts märkning, då disney varierar väldigt med just sina märken, tror även vissa filmer är märkte med ett "silvermärke" på kanten, finns även vissa som har "disney fastplay" på kanten.

Angående att Nalle Puh inte har något nummer, där är det lite krånligt. Det hela har att göra med att Disney Animation Studios (som gjort alla klassisker och är ansvarig för dom) valt att ta bort "klassiker systemet" i USA så får vi i Sverige följa deras order och därför inte kunna ge Nalle Puh ett nummer på ryggen då den räknas som en fristående disneyfilm och inte en klassiker. Med andra ord så har den sista "klassikern" kommit, vilket blev nummer 50, Trassel.

Det blev lite rörigt, men hoppas du fick lite svar på dina frågor.. Samla disney är kul, men dyrt! :)

Ass sa...

Åhnej! Jag behöver alltså högst troligt lära mig att leva med detta... Fasen :S

Men bra svar!

Jag ska i alla fall skaffa mig de 50, trots att det är dyrt :)

Pierre sa...

Ja, det är faktiskt rätt jobbigt att alla inte följer samma spår/mönster. Jag ska kolla när jag kommer hem och se hur många som skiljer sig i min samling.

Det tycker jag verkligen du ska göra, nu finns nog även alla klassiker att köpa rätt billigt också. När jag börja samla var det så oehört svårt att få tag på vissa filmer för dom hade utgått ur sortiment, så fick lägga ner många hundralappar på tradera.