tisdag 11 november 2014

In Flames, version 2014

Jag kom fram lite tidigare än alla de andra i lördags, så jag passade på att checka in. Extrasängen som man kunde fälla ner hade remmar. Perfekt plats för Jocke! Då kunde vi spänna fast honom där så han slapp trilla ur sängen och sova på golvet, som har hänt förr efter spelning med In Flames :P


Jag hann inte bara checka in innan de andra kom utan jag hann även med en fika med Carro. Varm choklad och muffins. Bra start på Göteborgsbesöket!


Mötte upp ligan från Närke på stationen där vi stannade på O'learys för mat, fotboll och öl.


En fortsatt bra start med andra ord :)


Dags för de andra att checka in och möta upp Marie.


Försökte hitta något på tv att underhålla oss med under förfesten på hotellrummet, men utbudet var skralt. Inte så stor lust att ladda med schack på norska även om vi skrattade gott åt det... :D


Jag ville ha en bild på mig i min fina tröja och Marie stod till tjänst när "jag stod så här". Frågade henne om hon tyckte det blev bra. "Ja det tycker jag" blev svaret och jag brast ut i asgarv. "Jag stod så här" blir liksom inte så där överdrivet bra utan fingrarna :P


Men på andra försöket blev det bättre! :)


Några kapsyler minttu på det...


...sen var vi oerhört taggade! :) Vad som hänt med min tumme är det ingen som vet...


Men men, tummen upp för konsert?! ;)

Jag hämnades på Marie genom att klippa bort hennes fingrar lite när jag tog en gruppbild nere i baren.


Fingrarna var i fokus på förfesten. Här visar Robin en bild han fått från Christian som han ritat när han insåg att han kunde skicka egenritade bilder med mobilen. Detta ska då vara en som gör tummen upp... Men jag vet inte... Jag var nog bättre på det där med tummen upp :)


Så var det då äntligen dags för konsert!


Jag var lite orolig att det skulle vara för många nya sega låtar, men de nya låtarna var mycket bättre live än i bilen, så jag hade inte behövt oroa mig.


Som vanligt var det såklart några enstaka låtar som jag skulle ha velat byta ut, men på det stora hela är jag mycket nöjd.


Emilia Feldt var med som gästartist på When the world explodes (som hon också sjunger på senaste skivan) men jag tror inte micken var ordentligt anpassad till hennes röst, för det lät tyvärr inte så bra, och hon kan ju sjunga i vanliga fall.


Ljusshowen var riktigt bra! Varierat och anpassat till låtarna på ett bra sätt. Imponerande!

Mycket folk var det! Nästan fullsatt.


Det är ju dock inte de nyare utan de halvgamla godingarna som ger den allra bästa känslan och det bästa draget. Only for the weak, Cloud Connected, Trigger, Take this life...


Lite svårt att beskriva känslan som infinner sig under en konsert med ett band där man kan så gott som alla låtarna och dessutom gillar dom. Jag står liksom och småler genom hela konserten och bara njuter :)

Så här nöjda såg vi ut efteråt :)


Marie var dock mindre nöjd för hon var inte alls i form utan kastade in handduken tidigt. Hon var lite orolig över att gå hem själv. "Tror du verkligen att jag hittar hem till hotellet (Scandic) själv?" Ja, det tror jag faktiskt :P (Hon hade inte sett att man faktiskt kunde se hotellet från Skandinavium.)


Vi andra begav oss vidare mot Rockbaren för att festa vidare. Musiken där var riktigt bra, men alltför hög, där vi tillslut fick sittplats i trängseln. Men men, bättre än inget! Kvällens mest komiska var när de drog igång Arvingarna :) Så oväntat, men kul att se hårdrockarna stå och skråla till Eloise!


Jocke och Lovisa tyckte att tequila var ett slugt drag fram på småtimmarna...


Jag och Robin tyckte det var ett slugare drag att gå hemåt. Hemma på hotellrummet låg Marie och sov framför Disney Channel :) Bra kanalval!


Jocke kom hem vid 7(!) och var i fin form. Han försökte arbeta förebyggande och tog fram två huvudvärkstabletter och ett glas vatten. Det var bara det att han glömde ta dom och gick och la sig istället :) Tanken som räknas?


Avslutningen på besöket blev även det riktigt bra. Hotellet får plus för oboyen och minus för äggskalen i äggröran.


Nöjd med helgen och lite extra nöjd över att jag åkte tåg istället för bil så jag kunde sova på väg hem. Det behövdes. Jag är för gammal för sånt här...

Inga kommentarer: