söndag 23 mars 2014

Årets första fiskepass

Bra tid på året för att trolla gädda sa Elis... Lite förvånad blev jag då när det bara var hans båt i hamnen när vi kom dit fasligt tidigt imorse. Var det bara Elis som visste om att det var bra fisketid nu? Hade alla andra hunnit åka ut? Eller var jag helt enkelt lurad?! :-O 


Vi skulle väl få se...

Jag valde i alla fall ut tre beten. Eftersom jag i stort sett bara har två som passar till att trolla gädda så var mitt val inte så svårt :S Fick låna ett bete av Elis också så att även jag skulle ha tre på min startsida.


Han verkade skeptisk till min räfflade gummifisk, men den skulle relativt snart ge riktig fisk :) Jag vann alltså först-kategorin :) 84 centimeter och 4,5 kg fick relativt snart återgå till det kalla vattnet. Varför är det förövrigt så svårt att hitta ett par vantar som tål lite väta, är varma och samtidigt går att göra saker i?


Förutom händerna så är det ju ganska enkelt att hålla sig i alla fall relativt varm. Speciellt om man har varm oboy :)


Ja och det gick åt, för det var ingen action på spöna så att man fick upp värmen på så sätt... Elis fick en liten gädda på ca 1,5 kg (på mitt andra bete) men det gick som sagt segt. Han försökte med att byta ut flera av sina byten. Testade bland annat Xets storpsyken, men även den utan framgång.


Man ska visst köra riktigt långsamt för att få hugg nu när det är så här kallt i vattnet, så för att hålla farten nere hängde vi ikea-kassar efter båten.


Fiskarna verkade dock ointresserade. Alternativt spelade de bara svårflörtade... Vet inte om jag helt kan hålla med om att det var bra fisketid nu i alla fall...

Vår tredje fisk kom tillslut efter någon timme och den skulle visa sig bli vår sista. Mitt gummibete levererade igen. Denna gång 89 centimeter och 5,5 kg. Jag vann därmed även kategorierna flest och störst :)


Extra nöjd att alla fiskarna nappade på mina beten såklart :P Så nu har jag varit så där lagom självgod och ifrågasatt om Elis verkligen kan någonting om fiske... Knappt dryg alls... Kanske jag eventuellt också har råkat nämna ett fåtal gånger att jag numera har störst gädda i hushållet för året också... Vilken utklassningstur! 

Oklart om jag får följa med och fiska igen... ;)

2 kommentarer:

Tjoxen sa...

Jag har själv ett par neoprenhandskar från Sölvkroken som är rätt ok. Man får inte 100% rörlighet, men fullt tillräckligt!

Det finns ganska många modeller av neopren där man kan "fälla bort" fingertopparna ifall man behöver ha full känsel.

Ass sa...

Har beställt ett par som borde komma i veckan. Funkar inte de blir det Sölvkroken nästa! :) Tack för tipset!