fredag 14 september 2012

Elitseriepremiär

Så var det då dags för premiären :) För att inte behöva köa hur länge som helst för att hämta ut mitt säsongskort tänkte jag åka lite tidigare än vad den vanliga hockeybussen går. Jag gjorde därför en sökning med reseplaneraren och fick resultatet att det igår endast gick en enda buss till arenan. Den gick dessutom senare än hockeybussen och kostade 230 000 kr! :-O


Okej, det är väl många som vill gå på matchen, men ändå... Får man bussen på köpet kanske?! ;) Jag chansade på att det skulle gå fler bussar lite tidigare och kom ut till arenan "lite" billigare :)

Nog för att jag varit i klacken förut men nu är det mitt första säsongskort :) Trevligt trevligt!


Blev kanske lite väl tidig men då hann jag ju med en hockeykorv :)


För att sammanfatta matchen så började FBK starkast men HV kom igen ju längre matchen gick. Vi missade frilägen och tar man inte bjudningarna så vinner man inga matcher. 2-2 och förlängning där HV gör ett (numera godkänt) sparkmål.

Bästa minnesbilden från matchen är när det blåses av blockering efter lite ruffande framför mål och där står Tollefsen med avriven hjälm och har brottat ner en hv-spelare som ligger under honom. En perfekt Fröggapose :) Vi har en ny sheriff i stan ;)

Det var ändå skoj att vara iväg och känna att säsongen är igång. Extra kul är det att återigen se Gryts spik och Gryts skruv som sponsorer :)


Men så till det negativa... Jag passar nog inte så bra att stå i klacken. Jag SKÄMS! Klacken börjar förfalla och börjar att likna vissa andra... Det är glåpord, könsord och hatramsor. Självklart är det även hejaramsor på egna laget och då blev det riktigt bra tryck men ja...

Förstår inte poängen med att elda upp motståndarklacken och lägga fokus på det istället för matchen. Det tänder ju bara dom och får dom att stärka sitt lag... Korkat...

Att bränna ner Jerusalem eller säga att de är ett kristet pack... Ja det är inte min melodi....

Inte för att dom är bättre som ropar ut Tjockis tjockis ge oss en sång till klackledaren. Personangrepp... Moget...

Men det är inte bara motståndarna som hatas. Nej när ståplats inte skrek "tillräckligt högt" tillbaka på "är ni klara" då kom det: Men era j*vla f*ttor, kan ni inte högre?!? Ja och när det inte hoppades tillräckligt till en av sjuttiotolv hoppramsor så kom klagomålen på resten av klacken: Men h*rungar, hoppa för fan eller ställ er någon annanstans!

Jag skäms...

Omogna är vad de är och inte verkar de kunna så mycket hockeyregler heller alla gånger... Det får väl vara motta på hur färgad man kan vara?

Sen förstår jag inte helt det med att skrika till motståndarspelare: Din jävla f*tta! H*runge, (ja de orden var fasligt vanliga) jag ska sätta på din fru!

Jag skäms...

Hoppas att det bara var lite extra just för att det var HV igår...

Många kanske anser att sånt här hör till, men det gör verkligen inte jag! Det är nästan så att jag känner att det är skönare att stanna hemma och se matchen på tv så slipper man skämmas...

Kanske kan tyckas att jag inte behöver skämmas för att det inte är jag som skriker de omogna ramsorna? Men jag är ju fbkare och då ser andra på mig som de ser på övriga fbkare och det här är ett rykte och en stämpel som jag inte vill ha!

Nej, fram med enbart hejaramsor nästa gång! Det heter ju hejarklack och inte glåpordsklack... Kom igen Wolfpack! Väx upp så lyfter vi laget på rätt sätt!

Men för att avsluta det här inlägget positivt så hann jag träffa Micke (en ny bekantskap från Lilians fest) en snabbis. Denna gången hade jag dock inte ett blått och ett gult öra så jag hade lite svårt att känna igen honom ;)

1 kommentar:

Anonym sa...

Timrå vann iaf