söndag 9 december 2007

Köttbullar och Spelkväll


Mor var på besök igår. Jag har förövrigt världens snällaste mamma! -Nej, det är inte din mamma som har den titieln, det är min! ;) Allt var sig i alla fall likt, några smakprov:
-En bullpåse med såklart (den sitter fint som frukost just nu :D ), man kan ju inte komma tomhänt.
-Åkte bil lite runt i stan, mamma blir hispig: Kör inte på bilen!!! (säges så fort hastigheten är aningens högre än vad kära snigelmors tempo är inför en korsning) Nej, mamma jag ska inte, lugna ner dig nu! Jaja, du har ju koll, det vet jag ju, säger hon då, men det verkar bortglömt i nästa korsning :P
-Julklappsshopping: Mamma tänker som alltid i samma banor -Tomte till Susanne, en bok till Magnus, After eight till Jesper och Jocke, osv. -Men mamma, det där ger du ju alltid! Du ska inte försöka hitta något annat? Lyckades jag? Det märks på julafton ;)
-Spelade spel (skip-bo och yatzy som alltid) och jag hade världens flyt som vanligt mot mor. Börjar tro på det där ordspråket, tur i spel-otur i kärlek :S Jaja, då får man ju i alla fall något :P

Var och åt köttbullar på IKEA och mindes tiden i London när ett IKEA besök var den absoluta höjdpunkten för en hemlängtande tjej. Läsa lite svenska, köttbullar, potatis, brunsås och massa svenska saker i svenskshoppen, mmm... Det var som julafton :D Allt var bra förutom den där avskyvärt höga bron man var tvungen att gå över... Hua!
I alla fall, stora köttbulletallriken med efterrätt... Seriöst, jag skulle ju aldrig få för mig att laga iordning 15 köttbullar bara åt mig själv hemma men på IKEA ska man trycka i sig det... Why??? Aja, mätt blev jag i alla fall och det var väl tanken!? Trångt var det och vi hamnade bredvid en sällskapssjuk filandssvensk farbror som babblade på som bara den om bland annat att han tappat bort "pilen" tidigare på dagen. Jag satt som ett frågetecken tills jag förstod att pilen inte var en pil utan en bil! :)

Mor lovade att ta hand om Esse Tage Karlsson Jörgensen OM jag åker till Larvik och OM jag inte vill ha med honom. Snällast som sagt ;)

Avslutade kvällen med en spelkväll på Palles mammas skola ihop med Palle, Lisa och Jonas. Vi kom fram till vissa saker under kvällen:
Palle är skitgubbarnas skitgubbe
Har man inga spelpjäser (eller helt enkelt inte vill använda dom) kan man låna bondgårdens djur :D (Kändes lite som Jockes öl, eh, jag menar vattenspel ;) )
Jag och Lisa måste vara i samma lag för att klara av en lååång spelkväll och igår gick det faktiskt riktigt bra även om det är några saker vi får korrigera till nästa gång.
Jag är kass på att nynna låtar, nästan Mirjaklass på mig...
Lisa är kass på att gissa ord när jag förklarar *host host* för mina förklaringar var så klart klockrena!
Musse är lugnare utan rom
Det gör ont att bli knäad.

Snart dags för match. Hoppas verkligen att det kan gå lite bättre idag. Är så frustrerad över att allt har låst sig. Kan inte springa ordentligt än efter alla lårsträckningar och det genererar ju att spelet blir lidande och inte alls är i närheten av vad jag kan... Men men, det kommer (jag måste ju tro det i alla fall :) )

P.S. Alla klapparna handlade och även födelsedagspresenter till Lisa och Anders. Nu kan ni få vara nyfikna...

2 kommentarer:

Jenny sa...

Jag gillar vinkeln på bilden, mitt fotografhjärta applåderar! (Mitt fotografhjärta är ett sånt där med armar som man kan köpa på IKEA, annars skulle nämnda handling vara anatomiskt ogenomförbar.)

Mariannes world sa...

MIN MAMMA ER BEST!!!!!!