lördag 22 december 2007

Dom, Lilljul och Larvik

Igår när jag kom hem från jobbet (så där lagom sent för att vara sista dagen innan julledigheten) möttes jag av ett tjockt kuvert från Tingsrätten. Jag hann bli lite nervös, tänkte: Men jag har ju inte gjort något, vad är detta? Dock möttes jag av glädjande nyheter. Förra våren (alltså för snart två år sen) hade jag inbrott i min Fabian (ja jag döper mina bilar, det blir roligare så). Någon hade brutit upp låsen, försökt tjuvstarta samt suttit och rökt inne i bilen. Tack vare att det låg fimpar kvar i bilen fick jag ut polisen som hämtade upp bevismaterial. Kan ju säga att jag hade ju inga höga förväntningar på att det skulle hända något. För kanske ett år sen fick jag dock ett samtal om att de hade lyckats DNA bestämma vem som hade rökt men att det inte var så troligt att han skulle kunna bli dömd för det. Nähä tänkte jag och gav upp alla tankar på att få tillbaka självrisken som gick åt för att fixa iordning bilen igen.
Nu igår kom dock en dom från tingsrätten att han hade blivit dömd och att jag får mina pengar tillbaka (får väl dock jobba lite för att få dom tillbaka). Skönt :) Det var dock inte det enda han blev dömd för utan även misshandel, olaga hot, hemfridsbrott, häleri och narkotikabrott... Mysig kille...

Åkte till Lisa för att fira hennes födelsedag och ha lilljul, det blev en snabbvariant i år eftersom vi skulle på glöggmys hos Jonas också. Jag är mycket nöjd med mina klappar, speciellt över miniesse -en gosedjurskatt som ser ut som Esse och som jag kan ha med mig till Larvik :) Skrev förövrigt på kontraktet för Larvik igår så nu är det "på riktigt", lite nervöst men även spännande. "Vi ser frem til å få Astrid til Larvik, og er glade for at hun har valgt å komme og gjore normann av seg" :)

Glöggmys hos Jonas då, jag skippade glöggen och körde mest på mys med Lego. Även en hel del tv-spel och skitsnack. Mitt lag glänste i buzz, nästan helt bara min förtjänst... :P Tennis var också skoj men det vore nog roligare med lite mer plats att svinga på. Var inte alls sugen på att åka dit innan för jag var sliten efter jobbveckan men är glad att jag ångrade mig, mycket trevligt :)
Kom även fram till att alla inte är som man först tror, jag är ingen fjolla (som om någon trott det :) ), jag är mognare än vad man kan tro, ja och sen att jag och Lisa är bäst då :P Skönt att komma till insikt... ;)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är oxå väldigt nöjd med mina julpklapp och min present! Det var väldigt finurilig :) När kommer du och använder den med mig?

Jag håller med om att vårt lag ägde Buzz.. Och snacka om att vi är mogna. Kände mig i alla fall gansk amogen igår.. är det bra?

Ass sa...

Snart får vi ha en heldag med presenten, och lite vin... och lite grogg... ;)

Hehe, snart blir vi övermogna och ruttna...