tisdag 11 juni 2013

Fiskefeber

Jag hade fått blodad tand efter fisket de två dagarna innan så i lördags kväll ville jag fiska mera! Jag ville bra gärna få en gös! Jag hade ju aldrig fått en gös! I alla fall inte vad jag mindes...

Fördelen när man "börjar fiska på riktigt" är att man kan få personbästa lite oftare än om man är gammal i gemet. Jag har ju fiskat när jag var yngre, men aldrig direkt brytt mig om vad jag har fått för storlek, kanske mest för att jag fått småfisk... Dock har jag ju hyfsad koll på vad jag kan ha tänkas fått storleksmässigt. Abborren jag drog upp dagen innan var ett personbästa, och skulle jag bara få en gös så skulle ju även det vara ett pb.

För att göra allt jag kunde för att få mig en gös tog jag till alla knep jag kunde komma på. Med andra ord åkte turfiskekepsen på! :)


Vårt jiggfiske började dock precis som tidigare :S Elis drog upp gös på gös och gös... Jag skojar inte! Det var löjligt! Första kvarten hade han fått 4 stycken och jag hade fortfarande en stor fel nolla :S Vad gjorde jag för fel? Jag gjorde ju precis som han!

Så äntligen högg det till! HURRA!!! För stor för att vara abborre, det måste vara en gös! Men så började fisken bråka med mig... Rusa och ha sig... Gösar brukar inte vara så vilda... Så där höll det på: Jag drillade, fisken rusade, jag drillade, fisken rusade... Det måste vara en gädda konstaterades det.

Mitt i allt detta kom en nyfiken båt förbi och snokade. Jobbigt! Jag hade ju aldrig drillat en i närheten av så här stor fisk, så skulle några kolla på när jag gjorde det också :S Runt motorn höll den på också.

Jag lyckades tillslut trötta ut den och trots att jag körde med helt fel utrustning och utan tafs så hade den inte av linan och fick jag upp den långa och smala gäddan :) Tjusig!


Hejdå gäddan!


Fick verkligen puls av det hela och började lite smått förstå killarnas upphetsning över sina stora fiskar. Som extra bonus slog ett vad in! Elis blir av med skägget en vecka (för att jag fick en gädda över 5 kg) :P

Borde väl varit nöjd efter detta, men jag ville ju bra gärna ha en gös... Mina böner besvarades tillslut och jag hade efter turen fått hela 5 st.


Elis fick dock både fler (17 stycken på ca 2,5 timme!) och större, men jag var nöjd med att äntligen ha fått en!


På slutet av turen fick vi sällskap av Fredrik och Linda som stod och njöt i solnedgången.


Summa efter helgen, 3 personbästa:

Gädda, 111 cm, 7250 gram
Abborre, 600 gram
Gös, 1550 gram

Ja nu är ju varken abborren eller gösen något att stoltsera fasligt över, men kul för mig! :)

3 kommentarer:

soffie sa...

wow vilka fiskar ni får upp, tack för kommentaren hos mje, nu har jag kollat in då ni red på kamelen;) häftigt träd alltså:) vilken fin blogg du har!

Maritta H sa...

oj oj, vilka fiskar ni får, blir lite smått avis på den fina fångsten..

Ass sa...

Du får ge dig ut på sjön och jaga fiskar du med :) Försök få med mamma och se vad hon säger ;)