tisdag 18 december 2012

Filmmissar

Har varit på Hobbit idag. Oroa er inte, jag ska försöka att inte berätta för mycket :) Istället ska jag berätta om saker jag stör mig på i filmer.

Varför översätter de namn hela tiden? Ja och varför översätter de dom så dåligt? Jag menar: Smutsaren! :S Jag kan inte ta det seriöst när den elaka killen heter Smutsaren! :(

Ja sen när saker försvinner eller tillkommer utan att man ser det hända.

Jag var irriterad över det redan förra veckan när jag såg Bond:
Först ser man M sitta vid en stol och bredvid står hennes handväska. Hon "stormar" sedan ut ur rummet utan att göra någon rörelse som kan förklara varför man sen när man ser henne titta tillbaka in i rummet mot stolen hon just suttit på inte längre kan se väskan... Vart tog den vägen?

Idag var det istället ett svärd som irriterade. Detta låg en bit iväg från personen som scenen handlar om. När denna person blir bortförd så ligger svärdet kvar, för att lite senare, helt oförklarligt vara med igen...

Morr! Inte okej!

Men annars då? Var filmen bra?

Jodå, den kändes inte så lång som den var. Det är ett bra betyg! :) Ja och man får ju det man förväntar sig av en sagan om ringen-film.

Dock gillar jag inte... Hmm... Hur ska jag förklara det här... Jag gillar inte när det blir för overkligt. Ja alltså, hela filmen är ju overklig med sin fantasivärld, så det är inte det :) Men när de rasar flera hundra meter ner i avgrunden men klarar sig surfandes med enda foten på en planka (okej, inte riktigt så, men nästan :) ) och de bara får lite rispor på handen... Då blir det för mycket på något sätt!

Men se den, det ska ni ändå! :)

Inga kommentarer: