torsdag 19 januari 2012

Normal!

14:45 skulle jag vara hos läkaren idag. Jag blir så nervös och nojig sådär. Ja inte bara för besöket i sig (som jag oroat mig tillräckligt för) utan även för att vara i tid, fall det är kö, hitta rätt, få tag i parkering osv...

Hade planerat att gå ifrån jobbet 13:30 men gick redan 13:25 "för att vara på den säkra sidan". Åker med andra ord iväg hemifrån innan 13:40 och är inne på sjukhuset 13:50. Ingen direkt kö i receptionen och jag skulle till samma ställe som jag låg inlagd sist, så jag hittade lätt. Med andra ord satt jag i väntrummet redan 14:05. "Bara" 40 minuter tidig :D Tur jag gick 5 minuter tidigare från jobbet ;)

Då lektyren i väntrummet mestadels bestod av hemmets journal och biltidningar så gjorde det mig inget att jag fick träffa läkaren redan 14:30.

Han började rabbla: Blablabla normalt, blablabla normalt, blalabla...
Jag frågade: Du inser att jag inte har en aning om vad du faktiskt säger nu va?!
Han skrattade lite och sa istället: Normalt är i alla fall bra :)
Med ord som man kan förstå: Jag har inga kända ärftliga egenskaper som ger ökad risk för blodpropp. Varför säger han så förövrigt? Kända
Nähä, då har jag okända ärftliga egenskaper?! :S Nej, så är det nog inte. Det var nog bara kombinationen av sängliggande, infektion och p-piller som ställde till det.

Vad betyder det här nu då?

I vardagen ingenting utan det blir som nu. Jag behöver inte äta waran, får spela innebandy och festa. Jag får fortsatt inte äta p-piller. Får väl kolla upp det där med minipiller istället. Hoppas det kan tänkas passa min kropp utan för mycket biverkningar...

Blir jag sjuk och sängliggande länge, inlagd på sjukhus eller måste behandlas på något sätt så får det bli specialbehandling så att det tas hänsyn till att jag haft en blodpropp.

Blir jag med barn så skjuter östrogenet i höjden och risken för blodpropp ökar därmed (samma anledning varför p-piller är dåligt). Då blir det att ta Fragminsprutor (sådana jag redan testat på ett tag i början av waranperioden) varje dag. Men det kan man väl stå ut med då :)

Ja summa då?! Glad :) Lättad! Lite matt på något sätt... Varit spänd och nervös och nu äntligen får man slappna av.

Ska fira med chokladpudding och banan nu :) Bra uppladdning inför träning känner jag ;)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du ligger ju ändå inte så det borde vara lugnt?

Ass sa...

Det är tur det :)