fredag 6 januari 2012

Bara sport

"Ja, det blir fotboll och hockey och curling och bandy och golf och stav och häck
Bara sport! Bara sport! Bara massor utav sport
Ja, det blir bollar och klubbor och häckar och puckar och släggor och spjut och straff"

Det är ju sport hela tiden nu! Jag gillart :D Men var ska jag börja mitt sportreferat? Kan väl ta det personliga planet först:

Badminton

Som ni vet så har jag varit sjuk ett tag men i tisdags var det återigen dags för comeback. Eller comeback var det väl inte, snarare premiär. Jag och Tobbe testade på ännu en "ny" sport. Badminton!

Nu hade det ju varit bra om vi kollat upp reglerna innan... Så mycket linjer! Blev inte helt rätt för oss...


Ja sen trodde vi att man körde till 11 och bara vann på sin egna serve. Men tydligen kör man till 21 och vinner på alla bollarna (märkte vi när vi kollade upp reglerna i efterhand). Aja, det var ju lika för båda :)

Eller ja, inte helt lika för båda. Jag mötte ju då en som tidigare spelat badminton, tennis, pingis och squash -med andra ord en någorlunda van racketspelare. Dessutom har han varit singel i 5 år. Hur ska jag ha en chans mot de handlederna?!? :P Jag fick köra med inre linjerna och han med yttre där på slutet. Men jag hade inte en chans ändå. Vann 10 bollar (på egen serve) på 50 minuter :S

Innebandy

Bättre gick det inte tillbaka på innebandyplanen heller. Igår mötte vi pojklaget, 95-96. Förra året förlorade vi med typ 15-1 och med min enkla matematik var jag nu två år långsammare. De var ju ett år äldre och snabbare och jag ett år äldre och mer långsam :S Men, resultatmässigt så blev det inte riktigt lika illa! 13-1 bara :P

Ja och vi gjorde faktiskt 2 mål! Jag slog till med karriärens första självmål :( I alla fall det första jag kan komma ihåg...Vad fasen... Inte kul... Inte riktigt helt så jag tänkt mig första målet för säsongen... :S

Aja!

Hockey

Antar att ingen, i alla fall ingen inloggad på facebook, gått miste om att det varit junior-vm i ishockey?! Matcher mitt i nätterna. Trötta ögon på dagarna. Men värt det! :) Småkronorna spelar med en sån ettrighet och energi. De är på direkt HELA tiden. Jobbar stenhårt! Kul att se :)

Inatt var det så dags för finalen mot ryssarna. Kommentatorerna Criss och Renberg var lika nervösa som uppspelta. Kul att höra folk gå in så för det de kommenterar :) Criss är ju helt galen :D

Gänget med de obligatoriska moppemustascherna hade spelmässigt övertaget och vann skotten med hur mycket som helst. Men mål? Nej då... Ryssarna hade inte så många lägen men man höll ju på att skita ner sig av nervositet varje gång de kom i anfallszon.

Esse var frustrerad! Han tog ut sina aggressioner på en påse på golvet.


Här kan man va!


Men vad händer här uppe?


Elis tog en paus i hockeytittandet. "Jag kollar vad som händer här bakom lite bara" :)


Tydligen så hade ryssarna varit osportsliga på något sätt mot Kanada så Sverige hade i stort sett hela hallen med sig. Lets go Sweden, lets go! Mäktigt där borta i Kanada!

Gillar verkligen orgelmusiken i spelarpauserna :D Det är ju så det ska vara i hockey :D Mer sånt i elitserien tack!

Inget mål i ordinarie speltid och förlängning... Hua, så nervöst! Men tillslut! Mål i suddenförlängningen! Så GÖTT!!! Extra kul att tre fbkspelare var med varav två fick pris som viktigaste spelare under matchen och en blev uttagen i turneringens allstarlag :)

Jag satt dock inte och grinade efteråt som många verkar ha gjort...

Årskröninkan

Grina gjorde jag dock i sportens årskrönika. Vissa händelser blir jag så rörd av och att se, sån "rålycka", det ger mig gåshud och tårar i ögonen. Dock så tycker jag att det gavs alltför mycket tid till em-kvalet i fotboll. Det var liksom bara ett kval... Sen vet jag inte om 5sekundersklippen om SM-mästarna i olika lagsporter ger så himla mycket... Inte ens ett resultat mer än segraren sägs i vissa fall. Men men, alltid trevlig med årskrönika! :)

Tour the ski

Ja sen förutom skidskytte och alpint som jag får erkänna att jag bara följt lite halvhjärtat denna säsong så har vi ju längdskidor och tour the ski. Kanske inte så spännande/omväxlande i toppen... Men ändå kul att följa :) I går blev det ju dock en riktig snackis.

För några dagar sen så åkte Richardsson utanför banan på ett ställe där man inte fick (på vissa ställen var det lov). Juryn sa att det var ju inte så farligt, men att regelboken måste följas! Han bestraffas med att dömas sist i det loppet. Typ 7 minuters tillägg. Alltför hårt straff...

Igår var det dags igen. I denna etapp åker Northug utanför där man inte på något ställe har lov till det. Juryn sammanträder men kommer fram till att denna gången behöver man inte följa regelboken utan han får bara ett gult kort/en varning. Alltså inget egentligt straff till Gullgrisen...


Han fick till och med behålla de bonussekunder han tjänat på sitt "fusk". För en gångs skull så är det inte Petter jag är sur på utan juryn! De måste ju bedöma alla lika! Inte se till att det inte blir en lika bra avslutning på tävlingen om de bestraffar honom lika hårt (för hårt) som Richardsson... Dåligt!

Jag säger som Esse: Skitjury!!!

Inga kommentarer: