måndag 10 augusti 2015

Kubbturnering

Besvikelsen när vi i Ninjas hjältar hörde att det inte skulle bli någon kubbturnering i år var enorm! Ingen kubbturnering=Ingen sommar! Då överdriver vi bara lite ;)
I alla fall: Sommar vill vi ju ha, så det blev att arrangera det hela själva :) Bekväma som vi är och med lite ont om tid fick det bli en enklare variant utan försäljning av någon mat och dryck.

Trodde först att det skulle bli en fasligt liten turnering då folk var ofantligt sega med att anmäla lag. Först sista anmälningsdagen trillade det in en hel del lag och tillslut landade det på 12 lag -perfekt arrangörsmässigt, så vi var nöjda :)

Något mindre nöjda över att det var lite väl långt gräs för att kasta kubb, men men, så jäkla noga är det väl inte när vi inte ens lyckas ställa ut planerna rakt :P


För att inte kunna bli anklagad för mygel lät jag mor stå för lottningen av grupperna och vår grupp var full av prestigematcher! 3 "släktmöten" och nervositeten steg!


Vår kära maskot KIR var såklart med och hade i år med sig sitt block för att kunna anteckna resultaten.


Tredje året för KIR som hoppades på repris från första året, vinst!


Vi hade faslig tur med vädret (i alla fall enligt mig), varmt men lite moln/dis, så det inte blev för hett att stå i solen hela dagen.


Turneringen startade lite kaosartat med saknade spelare men tack vara en fantastisk publik som istället hoppade med och spelade kunde vi köra turneringen som planerat med 12 lag :) Den gamla sloganen "Tack för det Tele(verket)" känns passande (även om det var fler än Tele som hoppade in).

Ja ni ser rätt! Mor gjorde debut i kubben som 77-åring! Ihop med Bettan, Stefan och Stefans bror Patrik bildade de The mamas and the papas! Klockrent namn :)


Kubbqueens hade som mål att ta sig vidare till slutspel som ett av fyra lag (av sex totalt) i gruppen men lyckades tyvärr bara få med sig en seger i gruppspelet.


Vårt lag började alltför bra! Crom, eller jag menar Ninja, samlade kubbar som aldrig förr! Jag plockade medeldistanskubbar som om jag inte gjort annat medan Jocke och Christian fick ta de riktigt korta (jag blir för nervös och missar) och de på längre avstånd.


Höll på att bli kubbturneringens märkligaste skada då Pingo stod och petade med foten i ett hål i gräsmattan. Upp kom en sork och högg efter honom, för att sedan försvinna ner i hålet igen! :-O
Efter det vågade sig inte bror närmare hålet än så här...


Dajjes fyllon var revanschsugna efter många finaler men aldrig någon vinst.


Falcon/Falkon från Pålsboda var sista laget in i turneringen efter mycket tveksamhet, men de blev inte bara sorkbitna, utan även kubbitna, så de lär vara tillbaka igen nästa år :)


Beerbeards gjorde sin andra säsong och slog till med pratrekord i år igen :P


Tratten hade uppdaterat sitt kirgäng och jag kanske råkade lura det ena nyförvärvet att man bara fick en poäng om man vunnit matchen genom att fegkasta på kungen (alltså inte kasta baklänges mellan benen). Oerhört kul att se hans förvånande min! :D


När vi i semifinalen fick chansen att avgöra och kasta på kungen hade vi ju inget val nu när vi skrivit in i reglerna att man var en fegis om man inte just kastade på det lite svårare sättet. Miss :S Matchen vände... De andra vann :( Vilken fadäs!
Dock var matchen mot Dajjes fyllon som var med om precis samma sak, fast omvänt, mot oss i finalen för två år sedan, så det är väl 1-1 nu... Eller nja, inte helt samma sak, de hade faktiskt två kast mot kungen då, och de fegkastade, så de får skämmas mer ;)


Vi borde väl dock förstått att vi inte skulle kunna vinna allt, vi gick ju obesegrade genom gruppspelet och som bekant går man ju inte obesegrade genom en hel turnering!

Jakowlevs, eller Slaskis familj som de kallas ;) , var som vanligt starka och tog sig till final.


Skulle deras stabila spel räcka? Skulle Dajjes fyllons nerver hålla?


Då vi inte hade så lång tid på oss att fixa priser blev det en någon mindre tjusig plastpokal denna gång med egenskriven text... Men men, en pokal är ju en pokal! :)


Med starka minnen om vad som kan hända om man missar kungen blev det livliga diskussioner i laget huruvida det skulle fegkastas eller inte när Dajjes fyllon fick chansen på kungen. Trots Filips livliga protester tog Dajje ändå (helt rätt) chansen att vinna lite snyggare, och han behövde bara ett kast på sig! Tillslut segrare! :)


De första som fick pris var dock gänget i Creepers. Vi tyckte ett tröstpris var på sin plats när de inte lyckats kasta hem ett enda poäng. De fick ett kastspel som kanske passar dom bättre ;)


Martin hade i alla fall skönast inställning när jag frågade honom hur det gått. "Jodå, det har gått bra att kasta, men vi har inte vunnit något." Skönt att han var nöjd ändå :)

Jakowlevs kunde slicka såren med en tur till glassbaren efter finalförlusten.


Segrarna fick istället gå dit för segerglass och de poserade glatt med den enorma pokalen! Vi i Ninjas hjältar + vår alltiallo Magda kunde nu pusta ut efter en (enligt oss) mycket lyckad turnering.


Pengarna vi fick över kommer att gå till Hjortkvarns ungdomsgård där vi hoppas att de ska komma till nytta :)

Nästa år hoppas vi att någon förening tar över arrangemanget igen, och om vi får önska hoppas vi även att efterfesten på Hjortvallen gör comeback! :)

Inga kommentarer: