tisdag 11 augusti 2015

Cykelfesten

Aktiviteterna tog inte slut efter kubben, utan alla som ville fick följa med på cykelfest till Hasselbacken. Vi käkade mat ihop, om än något primitivt, utanför omklädningsrummen samtidigt som vi packade iordning cyklarna med allt som behövs för cykelfest.


Niklas, även känd som Cyklas och El-tejpen, hade verkligen gått all in för cykelfesten och cykeln var utrustad med både högtalare och ljusramp för hemfärden!


Man måste älska sånt nörderi! :D

Kändes lite fuskigt att Lollo och Niklas hade elcyklar, men det skulle visa sig löna sig med standardcykel på natten när vi skulle hem, då vi som fick trampa på som vanligt höll värmen lättare :)


Vi kom faktiskt iväg i tid, så vi hade gott om tid för pauser. Första stoppet blev redan inne i Hjortkvarn hos Jenny och Bure som hade grillparty ihop med kubblaget Beerbeards. Vi stod så här!


Som ni ser var det ingen stor trupp som gav sig iväg på cykeltur men vi skulle i alla fall växa lite mer. Filip, som precis blivit kubbmästare, hämtade vi nämligen upp på vägen ut ur Hjortkvarn och hans cykel var nog motsatsen till Niklas flashiga cykel :)


Tro det eller ej, men innan 70-skylten hann vi med stopp nummer tre.


Niklas, som alltid har el-tejp i fickan (ja, även på sitt eget bröllop) fick återigen användning för sin tejp då kablar behövdes korrigeras.


Efter ett fjärde stopp en bit ut mot Gamby för att vända om för att hämta verktyg och korrigera sadel hade vi klarat av första etappen och tog en bensträckare hos Magnus och Maria på deras altan. Då var det dags att öppna öltunnan och tydligen även skapa en ölfontän :)


Nästan för skönt att sitta där ute och njuta, så vi blev kvar där ett tag :)


Jag fick ju till och med ett eget avlastningsbord där jag satt i min hängstol. Lyxigt!


Inte var dag man får ta bild ihop med en kubbmästare!


Niklas och Magnus nördade lite om elbilar...


Två timmar efter start lämnade vi sedan Gamby bakom oss. 2 km avklarade och 18 kvar... Det tar tid att cykla ;)

Här passade vi på att värma upp inför dansen och twistade inför de måttligt imponerade kossorna.


Nästa år kan det förövrigt bli vi som spelar på Hasselbacken! Vi har i alla fall covern till vår LP redo och bandnamnet blir Bikerz!


Hittade ett bäverbo mitt ute på en åker... Märkligt...


Traditionen kräver ju ett stopp vid bryggan och vi passade på att stoppa i oss lite mer mat. Mammas pannkakor! Mumma!


Robin behöver inte vara orolig, vi var såklart ute och blötte ner oss på bryggan, allt enligt tradition!


Håll i er nu: Efter ca 5 timmar och 40 minuter hade vi utan en enda felåkning tagit oss fram till Hasselbacken. Där träffade vi även på vår Breven-vän Mikkul. Lollo hörde lite galet och tyckte det var lite udda att Jocke hade en brevvän... :D


Får förövrigt tacka Lollo för ett gäng bilder.

Sen så lyssnade vi och dansade till Titanics... Nej jag menar Titanix :P Själva dansandet gick väl som det brukar... Men rätt skoj ändå, även om jag kände mig lite felplacerad i min Rammsteintröja, men viktigare att inte frysa :)


Många traditioner att beta av på cykelfest, som att ta bild i den lustiga toaspegeln!


Magda, även känd som Fröken Ketchup, blev överlycklig när det verkade vara öppen bar för ketchup!


Självklart är det inte lika skoj att cykla hem som dit, men det har ändå sin charm och hemresan tog "bara" 2 timmar :) Vi skämdes dessutom bort med stjärnklart och månsken på hemvägen. Ja även ditvägen var fin såklart när solen gick ner, men så svårt att fånga det på bild, så det får ni bara föreställa er! :)

Skippade tältningen och sov istället inne vid baracken vid Hjortkvallen vilket fungerade utmärkt om man bortser från väckningen av solen i ögonen på morgonen.


Öm rumpa, ojämn solbränna och träningsvärk gör ingenting efter en så här grymt rolig kväll och fantastiskt kul sällskap! Jag tänker nu försöka bli adopterad av Sundevalls och ha två familjer. De är ju till och med fler syskon än vad vi Karlssons är, så ett barn till borde väl inte göra något?!?

2 kommentarer:

Lollo sa...

JAAAAA!*hoppar jämfota av glädje* Mamma sa att hon gärna adopterar dig! 😃

Jag hade så fantastiskt KUL!!! Ler så fort jag tänker på alla roligheter 😄😄😄
Vi skulle haft en filmkamera på en av cyklarna, dock inte Filips då hade vi mest fått se gräs 😄

Det här måste göras om på ett eller annat sätt!

Kramar från Lollo

ps. Jag cyklade faktiskt på Magdas cykel hela vägen till Hasselbacken 😜


Ass sa...

Underbart! :D

Haha, ja kamera får det bli nästa cykeltur! :D Jag tror dock att det vore extra spännande att ha den på Filips cykel, men man kan nog bli åksjuk av att titta på den...