torsdag 27 augusti 2015

From dawn to dusk

Dimman låg tät över vägen när jag och Elis skulle iväg mot Karlstad för att följa med på Johans premiärtrollingtur med nya båten.


En multifunktionell båt som är tänkt ska funka både som trollingbåt och åka-ut-med-familjen-båt.


Det var så tidigt när vi åkte iväg att putt-i-från-korvarna (fendrarna) inte ens kommit ur pyjamasen!


Glassigt!


Kapten Kvarg! (Återkommer till det smeknamnet senare...)


Laxtrolling stod på programmet, något som jag aldrig testat tidigare. Därför något klurigt att välja beten, men jag gick på kvinnlig intuition eller något sånt och fick ihop en enligt mig härlig blandning :P


Det var mycket att lära sig med djupriggar, pulkor, linutlösare och massa annat.


Det startade dock kaosartat när Johan skulle testa cyklingfunktionen på djupriggen vilket resulterade till att djupriggslodet dök mot botten och vajerlinan rusade. Det blev en ordentligt over run och säkringen gick. Tog ett bra tag att reda ut trasslet.


Under tiden körde Elis båten i finvädret.


Nästintill vindstilla, så flaggorna på pulkorna behövde inte anstränga sig nämnvärt.


I väntan på hugg...


Jag verkar ju ha lite otur när det gäller att försöka fånga något annat än gädda. De verkar dras till mig ändå :) Började med en långsmal på 107 cm.


När det högg var det dags för dagens andra kaos. Johan blev så till sig att han for iväg från matbordet och kom åt sin kvarg som han spillde ut över Elis fot och durken :)


Tvättstuga!


Segt fiske, men vädret kunde man ju inte klaga på :) Elis fick an liten lax och då blev det återigen kaos i båten då en kaffekopp tömdes ut på durken :P Sen tappade Johan en fisk, men mestadels åkte vi bara omkring och njöt i solen.


Jag låg i spaningsläge för spöna som stod på taket.


Vackra Vänern!


Stundtals var även jag kapten och styrde skutan.


Johan var nytatuerad och fick inte ha armen i solen och eftersom långärmat blev ganska varmt fick han testa andra alternativ, så som toapapper :)


På väg hemåt blev det hugg igen och det var återigen min tur att drilla.


En tjusig donna på 104 cm och 7,2 kg.


Denna yo zuri som Elis valt ut var kanske ingen laxfavorit denna dag, men den gav mig ändå två metergäddor, så jag klagar inte :)


Testade ekolodets side imaging på väg in i hamnen och man kunde se många stockar som troligen kommit på villovägar från bruket.


Mycket trevlig tur och båten får absolut godkänt! Skapligt skönt att kunna sitta i hytten och ha bord, kylskåp med mera.

Inga kommentarer: