tisdag 18 augusti 2015

Dejetur

Det här med cykelfest var ju skoj, så jag och Elis packade ner några cider och öl och begav oss längst med Klarälvsbanan mot Deje.


Klarälvsbanan är tämligen platt, så det är väldigt behagligt att cykla på den.


Många långa raksträckor och det känns som att man är omgiven av typiskt Värmländsk natur hela vägen.


Spanade in Kvarntorpsån som troligen kommer få ett besök här framöver.


Då är dock planen att fordonet ska vara kanot istället. Ser ut som tämligen idyllisk paddlingsmiljö.


Det måste ju alltid vara någon som skojar till det på cykelfest och cyklar med fötterna på styret, och nu när varken Johan eller Jocke var med fick jag stå för den biten!


Tog en paus vid Slysjön och spanade ut över sjön. Tyvärr kändes det som att vi cyklade på fel sida, för det hade ju varit skönare att sitta i solen på andra sidan.


När vi passerade den här passagen var ju såklart Elis tvungen att klättra upp...


Allt för att få en fräsig bild! :)


Framme i Deje hann vi se solen gå ner över broarna.


Kollade in de som hängde vid pizzerian och passerades av ett gäng volvoraggare. Allt var precis som vi trodde, en fredagskväll i byn :P


Tyvärr hade vi missat Kolbullekvällen som dragspelsklubben anordnade :(


Det var flera ute som stod och väntade längst med banan som verkade besvikna när vi kom och cyklade förbi, som att de väntade på något annat. Såg även några skyltar om cykeltävling, så vi började ana att något annat var på gång och kanske inte var skyltar från tidigare under dagen som vi trodde först. Fick höra att det var en monsterklassiker på gång av Anders Olsson, ni vet han som är förlamad från midjan och neråt och har tagit flera paralympicsguld i simning.


Hans runda bestod av 30 mil på cykel (Vätternrundan), 9 mil på rullskidor (Vasaloppet), 3 mil i rullstol (Lidingöloppet) och sen 3 km simning (Vansbrosimningen) på det. Det tog 21 timmar och 21 minuter...

Helt plötsligt kändes vår cykeltur på 2 mil rätt fjuttig...

Inga kommentarer: