måndag 6 augusti 2012

Det blir ingen bäver!

För några månader sen var jag och Elis ute på en misslyckad bäversafari på Norsälven. Idag var det dags för en ny tur! Jag vill se en bäver lika mycket som Jocke vill ha en anka i sitt knä :P

Började inte så där fasligt bra, för jag gled ner i gyttja när vi skulle sjösätta (eller snarare åsätta) kanoten :S


Sen gick det dock bättre och vi tog oss ut på älven utan större problem :) Fiskade från kanoten genom att ha dragen på släp efter oss.


Nu när jag har egen kamera igen så får jag ju sköta fotograferingen av mig själv på egen hand igen. Blir inte alltid så bra/centrerat, men men, jag får ju vara med i bild ;)


Så här kul tycker Elis att det är att paddla :) Eller så var det lyckan över att få första fisken... och andra... och tredje... och fjärde... och... ja, ni kanske förstår hur det var?! :S


Jag kanske inte är så bra på att dra upp fisk, men fika kan jag i alla fall :)


Första pausen tog vi upp mot kraftverket och där står den här apparaten. Någon som vet vad det är? Antar att det har något med timmertransport att göra?!


Elis plockade upp och lekte med en liten padda. Jag frågade om det inte var dumt med tanke på att de är giftiga. Han svarade att han skulle slicka på den och öppnade upp munnen stort och räckte ut tungan mot den. Då hoppar den upp mot munnen :D Det såg skapligt kul ut. Vad jag hade skrattat om den verkligen prickat :D


Var fasligt lugnt på älven idag. I alla fall till en början... Vackert i alla fall när det speglar sig så här. Ja sen gillar jag att det är vegetation hela vägen ner till älven.


Förstår inte de som går i skogen för att plocka svamp när man kan sitta i sin kanot och plocka :P


Elis har en annan plockstil: Raka ben! Ser inte så skönt ut...


Den här var snyggare än kantarellerna, men frågan är om den är så god?! Den som varit och nallat på den verkar inte velat ha så mycket i alla fall... :S


Ny fikapaus och det blev även att passa på att blunda lite. Gött värre!


Hittade lik i skogen. Rådjur eller Hjort kanske?!


2 små stopp längst vägen/älven gav riktigt bra reslutat :)


Blev mest abborrar och gäddor men här även en id som visst var av helt okej storlek. Ja inte för att jag vet något om det då... :)


Sen kom regnet :S Visserligen bara kraftigare duggregn men vi tog ändå skydd i en liten vik.


Låg och kuckilurade igen och spanade på trädtopparna :)


Insåg att det nog inte skulle sluta regna så det var bara att paddla hemöver igen trots regnet. Då äntligen! När jag börjat hota fiskekepsen om att den skulle skrotas, då fick jag en liten fisk! Jag gör tummen upp för det :)


Fick faktiskt 2 till efter det. Det visar sig alltså att jag hade regndrag på hela tiden! Inte konstigt att det inte funkade innan :P Jag vann i alla fall störstfisktävligen även om jag inte fick flest :)


Om ni undrar över varför Elis håller i alla fiskar så är det för att jag inte tycker om att lukta fisk så jag undviker gärna att ta i dom :)

Men någon bäver blev det inte! Var väl visserligen inte så otippat då de oftast visar sig på kvällen och kanske inte så mycket i regn. Ska jag aldrig få se en på riktigt? :(

6 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att se att ni har flytvästar på er då ni paddlar.. Men för övrigt så för du allt skärpa till dig/er rejält.! Det är ett vajerspel vid kraftstationen, han plockar svamp med kärringraka ben den där Ellis, rådjurskalle ser du väl lätt på hornmodellen men schysta gösar ni fick på slutet ;)
Ha de ha de :)

Ass sa...

Hmm, det måste ha varit bror Magnus som kommenterat nu va? Väntade mig det i alla fall :)

Klart jag sköter mig med flytväst! Tänk om Elis slår mig med paddeln i huvudet (rätt troligt), då behöver jag kanske flythjälp :)

Men vad kan vajerspelet ha använts till då? Det borde varit något som har med timmerstockarna att göra, eller?

Elis sa faktiskt att det var rådjur, men jag litade inte på honom :P

Anonym sa...

Fina ni är tillsammans du och Elis <3

Ass sa...

Hehe, tack, men säg inte så när han är så där skäggig -då blir jag aldrig av med det! :P

Anonym sa...

Hehe kan ju vara så att du har lite rätt systeryster :)

En räddningsväst får du köpa dig för den bär ännu bättre för nog är det högst troligt scenario ;)

De drog nog upp skräp eller nått som riskerade att fastna eller finns det mera bråte i området?

Ja varför lite på en som har rätt ;)

Ass sa...

Haha, jag visste det :D

De kanske tog tag i stockar som låg fel eller något kan man tänka. Maffig pjäs i alla fall :)

Han lät inte tillräckligt övertygad för att jag skulle tro honom :P