torsdag 9 augusti 2012

Barcelona - Manchester United

Var hemma hos mamma och var otålig. Kunde inte klockan bli mer så jag kunde få åka och hämta upp Jesper? Jag är ju inte direkt världens bästa på att vänta så jag åkte iväg ungefär en timme innan jag hade behövt! :) Tänkte att jag kunde lika gärna sitta hos Jesper och vänta. Tänk OM han skulle vara tidig, då skulle vi ju kunna åka tidigare!

Plockade upp honom och han var stolt som en tupp i sin fina röda tröja :)


Vi hade tänkt stanna och käka på vägen men fick rapporter om att alla parkeringshus nu var fulla i närheten  av Ullevi :S Tänkte att det var lika bra att försöka ta sig dit så fick vi äta på plats istället. Sen kom det en trafikolycka i vägen också som tog tid. Lite stressigt eftersom vi inte direkt hittar i Göteborg. Tog en chansning och åkte till Carro i Örgryte för att stå parkerad på gatan och där fick vi faktiskt plats. Gratis dessutom, men med ca 2 km att gå och kissnödiga var vi. Aja, vad gjorde väl det? Vi var så gott som framme och det fanns ett träpassage längs med vägen! :)


Sen "skulle vi bara" hitta de andra (Camilla och G) och få något att äta (blev en fasligt gigantisk, inte så god men dyr, körv) och köpas halsduk till Jesper, men tillslut så var vi där på plats! Ja och då måste man ta en läktarbild!


Fanns en hel del snygga matchtröjor att spana på. Den här Rooneytröjan är väl visserligen elak -men rolig också :)


Om jag tyckte min tröja var gammal så blev jag slagen ordentligt av den här Best-tröjan :-O


Vi hann se lite uppvärmning i alla fall.


Matchpokalen och bollen kom in med hjälp av helikopter.


Vi var på "fel sida" så i stort sett alla kort blev bakifrån på folk :S Ja, inte för att man ser så fasligt mycket på de här inzoomningarna, men det hade ändå varit trevligare fall det varit framifrån. Här ser ni barnen som hade med pokalen och bollen i helikoptern samt Henke Larsson, som faktiskt spelat i båda lagen, även om turen i Manchester bara var några veckor.


Vad tror ni att spelarna tyckte om avbytarbänken? Seriöst? Kunde de inte ha tagit fram något bättre att sitta på?


Så kom då lagen in och ställde upp sig. Faktiskt så ställde både upp med riktigt bra lag så man fick se alla de stora stjärnorna till en början. Eller ja nästintill. Giggs var borta för OS vilket var fasligt tråkigt :( Han är ju en av de man verkligen vill se!


Mye folk var det! Dryga 47100!


Det hade byggts upp ståplats på båda kortsidorna. En till Manchesterfansen, se så rött och tjusigt! :)


Inte lika lätt att urskilja färgerna här, på Barcelonaläktaren, men det är ju både på längre håll och inte lika klara färger.


Avspark!


Matchen såg till en början ut som vanligt. Barcelona hade mycket boll och rullade runt. Scholes skaffade sig ett gult kort efter en stämpling. Ja ni vet :)

I slutet av första perioden fick vi straff: Hurra! Men Rooney missade :( Straffar skulle visa sig inte helt vara vår grej denna kväll :S


Halvtidsvila och vi fick höra några ord från Sven-Göran Eriksson och United legendaren Denis Irwin. Ni ser att det är dom va? ;)


Vi bjöds även på en riktig trixare. Låt oss säga att han klarade några stycken fler duttar än vad jag klarar :P


Himlen såg riktigt cool ut! Fast det blev inte riktigt lika bra på bild :S


Andra halvlek då? Ja Barcelona gjorde en drös med byten och innan matchen var slut hade de nog bytt ut hela laget. United höll sig till 4-5 tror jag. Vi fick bland annat se nyförvärvet Kagawa komma in. Annars var det en del lägen åt båda håll (främst för Barcelona) men de hade inte alls lika mycket boll som i första. Valencia på högerbacksposition för dagen hade stundtals dribbelshow där ute på kanten. Snyggt men nervöst :) Vår målis ska ha beröm också som gjorde en hel del bra räddningar!

Kom sen på att jag inte fotat resten av sällskapet så jag gjorde det lite i smyg...


Tycker arenan är riktigt snygg!


En bild på Sir Alex Ferguson måste man ha också!


Matchen slutade lite tråkigt 0-0 och det blev straffar, 3 omgångar. Behövdes dock inte så många för Barcelona att vinna då vi brände våra båda första medan de inte missade någon. Straffar är visst svårt...


Matchens lirare i respektive lag: Iniesta och Scholes. Iniesta hade jag knappt sett i matchen... Märkligt...


Sen började det pinsamma... De hade lagt upp det med någon prisutdelning likt Champions League. Lennart Johansson, Henke Larsson och någon tjej jag inte hörde namnet på som prisutdelare. Blev krystat, konstigt och man märkte på spelarna att de tyckte det var löjligt. Det var ju bara en träningsmatch... Då spelar man inte We are the champions och skjuter ut guldregn...


Det hela avslutades med en fyrverkerishow. Imponerande hur de tajmat det med musik och hur snyggt de gjort det.


Så skulle vi då hem... Hungriga såklart... Vi stannade med andra ord på första McDonalds. Det var vi inte ensamma om :) Det ihop med att personalstyrkan en vanlig onsdagkväll i Alingsås kanske inte är den största ledde till över 40 minuter i kö innan vi fick beställa :S

Ja dessutom blev det ett stopp för att kolla bromsarna. Det stank något fasansfullt i bilen nämligen. Brända bromsar måste det vara tänkte vi! Men var det verkligen vi som luktade? Tyckte vi låg långt ifrån andra bilar så det borde vara vi men när vi väl stannade så luktade det inget ute :) Skönt! Hade inte velat ha det att fixa med just nu. Fasligt vad det kan lukta trots att man ligger långt bak...

Det blev med andra ord en sen sen kväll och vi somnade framåt 3. När då Jesper kom och petade på mig tjugo över 6, då var jag trött... Men nu är jag i alla fall hemma hos mor igen och redo för slutspurten på semestern. Planen är en längre moppetur, ett födelsedagskalas och häng med mor :)

Inga kommentarer: