lördag 16 juni 2012

1 mil på under 30 minuter

Idag var det happening i staden! Stadsloppet gick av stapeln och det består av att springa en mil i stadsmiljö här i Karlstad. Jag var dock inte en av deltagarna men följde med ut till Orrholmen för att titta på och följa loppet från sidan istället.

Här skulle det fotas!


Ja och nog fanns det folk att fota. Många hade klätt upp sig för denna tillställning :) Tyvärr var jag lite för långsam med kameran när de rusade förbi :S Men det var folk i kiltar, kroppstrumpor, ett gäng med lumpenkillar som sprang med en låda på bår mellan sig, en som var utklädd till en ketchupflaska och en annan till tjejen i Kill Bill, ja, med mera med mera... :)

Först ut (innan jag hade hunnit zooma) kom han som skulle visa sig bli dagens vinnare: Den ethiopfödde norrmannen Urige Buta. Han sprang på under halvtimmen! :-O (29:33) Han springer alltså i 20 km i timmen! Galet! Han ska visst vara med i OS och springa marathon -håll utkik! Ni såg honom här först ;)


Sen blev det tjockare i leden. Totalt över 4400 som startade. Såg till några "kändisar", ja faktiskt till och med folk från Hjortkvarn! Blev lite paff när helt plötsligt Jenny Fredriksson hejade på mig :)


Åkte även till målgången och kikade. Mycket folk var det...


Här tänkte jag ta en bild på vinnarna. Ja eller det har jag ju gjort... Men de syns ju inte så bra... Istället fick jag en fin bild på en man, med ett fasligt fult och gult pannband, som petar sig i näsan... :S


Vilken lycka... :)

2 kommentarer:

Rogersdottern sa...

Du hejade väl riktigt mycket på Jenny?? Måste väl vara därför hon bara sprang 4 minuter saktare än förra året utan att ha tränat??? Duktig var hon iaf!!

Ass sa...

Såklart :) Alla de få sekunder det tog för henne att passera mig :)