onsdag 17 augusti 2011

Mjölby, Gränna & Jönköping

Utflyktsdags!! Målet var Jönköping på eftermiddagen men jag tänkte att jag kunde passa på att ta lite saker på vägen när jag ändå var ute och åkte :)

Började med ett stopp på lilla storebrors "nya" jobb - swedex. De gör sågklingor till typ allt: trä, stål, livsmedel, kisel -you name it ;) Jag hade aldrig kunnat tänka mig att det var så mycket jobb med en klinga, ja eller att det fanns så många olika varianter... Det var inte bara att skära ut lite stål ur en plåt... Men riktigt skoj att få gå igenom hela processen hur det går till.


Var på lunch med bror+hans chef. Att han vågade dra med mig på det ;) Hoppas jag skötte mig :P Fick dessutom träffa två kusiner jag aldrig träffat tidigare :) Har ju en drös på pappas sida som jag inte har koll på tråkigt nog... Trevligt i alla fall! :) Synd bara att de höll på AIK...

Vidare in mot Mjölby centrum för att titta in i bokaffären och se om faster Susanne jobbade. Hon var på lunch just då så jag fick "göra Mjölby" ett tag först. Strosade runt i köpcentrat -ja de har faktiskt ett sånt! Det trodde jag inte... Mjölby är nog större än vad jag trott :P Hittade Doung som jobbade på Intersport också så då blev det lite innebandyprat :)

Sen blev det bubbel med Susanne -trevligt värre :) Kul att överraska så där :P Ja för jag hade ju inte sagt till att jag skulle komma... Shoppade även lite i storstan. Bland annat två värmeljushållare:


Gillade att de såg ut som små rubikskuber :)

För att inte komma fram förtidigt blev det även ett stopp i Gränna. Kan inte minnas att jag varit där tidigare... Men jag har för mig att jag varit ut till Visingsö så det borde jag väl :P


Köpte mig två polkagrisstänger även fast jag inte direkt tycker om det... Men det ska man väl göra när man är där tänkte jag :P

Traskade ner mot hamnen:


Köpte mig en fet glass och spanade ut mot Visingsö.


Jag tror inte att jag träffat Jånas på över 3,5 år. Tror nämligen inte vi har setts sen jag drog till Norge. Han var sig i alla fall mycket lik både till usteende och sätt :)

Traditionsenligt satt vi och hängde på Ballen och käkade piggelin. Ballerina glömde vi köpa... Typiskt...


Blev mycket prylbögande. Gick igenom appar "jag behövde" och spanade in självgående dammsugaren och den självspolande toaletten. Gillar sådana där onödiga prylar :)


Kommer inte dröja 3,5 år igen! Det var för skoj att ses även om jag märker att han fortfarande kan trycka på rätt knappar för att "skojirritera" mig :) Finns väl en anledning till att han toppade både inne och utelistan där några terminer ;)

P.S. Vi spelade spel och jag vann sist -då är jag bäst ;) D.S.

Inga kommentarer: