torsdag 28 juni 2012

Hur vi firar midsommar, del 7 -Promenaden

Äntligen var det dags! För den stora midsommarpromenaden! :D

Vi gillar den lika mycket som Kenneth Ålborg gillar julölen! Du är bra mumma!!! :D

Lite uppfriskande saker i olika former packas ner i väskan och så beger vi oss!


På vägen plockade vi upp en sommarpyntad Crom :) Är det kanske för sådana här tillfällen han har sparat ut håret?! ;) Blir ju onekligen finare med lite hårsvall...


Det blir några gånger vi knatar på den här vägen under helgen... Varför hamnar jag alltid efter förövrigt?! :-O


Första stoppet på vår promenad är det viktigaste och bästa! Bryggpilsnern! :)


Ute i ån bredvid bron sätter vi oss och filosoferar... Härligt och vackert :)


Ja och väder spelar ingen roll! Förra året regnade det, vi var ändå där för vår bryggpilsner :) Då fanns det inte ens möbler... Det gör ingenting :) Det är ändå en fin tradition!

Skål och välkomna! Det var kul att ni kunde komma! :) Ja och har man tur hinner man dricka 2 3 4!!! konstaterade Robin :)


Eftersom jag sprang iväg och tog bilder fick jag den sämsta platsen, men lika glad var jag för det :) Fint chips i bilden förövrigt...


I ån finns det en drös med änder. De är inte rädda för folk direkt... Här har jag förövrigt varit inspirerad av Lilian och fotat lite så där häftigt och snett -det blir roligare så :)


Jocke ville så fasligt gärna ha en anka i sitt knä och vi försökte alla hjälpa till att locka upp en med hjälp av kebabchips.


Okej, nu var det ju ingen anka utan en and, men det blev mycket roligare med operation Joakim får Anka (Joakim Von Anka för er som inte tog den kopplingen) än Joakim får And :P


Vi misslyckades dock :( Det närmsta vi kom var att den sträckte sig över benen för att sno ett riktigt stort chips.

Här i andra filmen kan ni höra Jockes besvikelse när han återigen misslyckas! :D NEEEEEEEEJ!!!


Crom tyckte inte det var så intressant med fåglar...


Vi startade promenaden ovanligt tidigt i år så vi fick sitta länge på bryggan och invänta att gudstjänsten skulle ta slut vid stången. Det är nämligen nästa stopp: Att gå och titta på vad vi egentligen var med och fixade dagen innan.


Fräsig bild! Ser ni Barbafin? :)


Sen blev det ett nytt stopp: Rostugnen! (Jag tar för givet att detta är en ny tradition?)


Jag hade aldrig varit där inne förut så det var mycket att titta på. Helt plötsligt så kunde man bland annat få syn på kändisar genom luckorna! .-O


Oj vad vi eldade i ugnen...


En av rostugnens vänner: Robin "Järnkaminen" Karlsson


Jag och Michelle var fasligt avundsjuka på de andra som var vänner med rostugnen så vi blev också medlemmar och var fasligt nöjda över det! :D (Fast vi är inga järnkaminer! Verkligen inte!)


Inne vid rostugnen finns en liten scen och där framfördes ett bejublat framträdande av den gamla klassikern: Jag är en liten underlat :D


Åh vad jag önskar att någon hade filmat!!! :S

Då vår pizzaleverantör svek oss (Fröken Rudin är inte längre vår vän!) hade vi tur när LG kunde tänka sig att ta en tur till Högsjö för vår obligatoriska midsommarpizza :) Denna avnjuts med fördel (för alla utom Jocke) i gräset. Jag tror faktiskt bara att de gjorde fel på en pizza -det är nog rekord :)


Jag fick besök av mina gamla gymnasiekamrater: Anita och Mumma (Jaja, Cajsa och Emma kanske de heter egentligen). Trevligt att ses och bubbla lite :)


Jag hade dock missförstått att de bara skulle komma en sväng på dagen och inte vara med och fira på riktigt :-O Nu fick de ju inte uppleva midsommar i Breven på riktigt ändå! :S Men men, det är deras förlust ;)

4 kommentarer:

Robin sa...

Oj vad JOhan ska bli avundsjuk på mitt nya smeknamn "Järnkaminen"!! :D

Ass sa...

Jag tyckte det blev dubbelt passande här :)

Zäta sa...

Alltså ärligt talat vad är det här för superdupermidsommarfirande?!?!!?? Varför är inte detta vida känt? Varför står inte Ernst och direktrapporterar om kransarnas väg till stången? Varför blir inte kransarna recenserade i rikspress dagen efter? Varför är det inte en tävling varje år i veckorevyn där vinnaren får bära midsommarblommor i Breven?

Tack Astrid för din utförliga rapport, tack för att du öppnat denna magiska värld!!!

Ass sa...

Haha, ja jag förstår då inte varför inte Ernst har kommit än! Kanske nästa år nu efter att han ha kunnat läsa om det i bloggen?! ;)

Tack tack! :)