torsdag 28 juni 2012

Hur vi firar midsommar, del 5 -Tältfest och discodans

När tvillingarna var hämtade hade vi inte längre några åtaganden kvar och vi trängde in oss i Michelles Percy och åkte till tonerna av Vengaboys -Boom boom boom boom upp till tältplatsen. Kan man starta festen på ett bättre sätt? ;)


Där hade Kindbergs kommit och satt upp det fjantigaste tält jag sett... Där hade de dessutom tänkt sova ihop med Johan och Robin :D Tur att vi andra hade gott om sovplatser! :)


Michelle slogs med knotten och myggen men lyckades sätta upp sitt tält. 19 platser till 8 personer. Mer lagom nu? :)


Vi försökte sitta ute ett tag men knotten var för många och för ivriga :S


Johan, vår lilla sångfågel från Pålsboda, kände sig slug och gick in och satte sig i Jespers tält för att komma undan. Där satt han och skrålade till och från för sig själv -mest bara för att vi skulle höra att han fortfarande var kvar.

Han tyckte att han var så smart som kom undan odjuren... Det var ju bara det att alla vi andra satt inne i mitt tält där alla får plats så vi slapp också knotten. Vi frågade om han skulle komma ut ur Jespers tält men det tänkte han då inte! För han var ju så smart och slapp knotten...

För att vi andra ändå skulle få njuta av Johans underhållande stämma triggade vi igång honom genom att spela GES - En jävel på kärlek. Det funkade :D Hoppas att det hörs hur fint och i takt han sjunger... :D


Bilden är inte så noga att titta på... Vi fnissade i alla fall gott :)


Midsommar så ska det ju drickas snaps och Jesper är självutnämnd snapsansvarig! Nästa år får vi nog utöka det ansvaret till två, för folk var fasligt törstiga i år...


Det var en riktigt bra idé att bara sätta upp mitt ena sovrum så vi kunde ha vardagsrumsfest :)

Michelle hade med sitt tjusiga partyglas med sugrör. Det bästa med det här är att även fast man har blandat nytt så blir man påmind om vad man drack innan när man börjar dricka, sen får man upp det nya i sugröret. En härlig blandning...


Fröken Nu är jag ikapp verkade nöjd med kvällen :)


Vi kom fram till att man har roligare om man gapar och ler... Fråga inte varför, det bara är så! Precis som att man har roligare när man åker karusell om man skriker!


Jesper och Robin ville också testa och det verkade funka för roligt såg de ut att ha :)


Sen blir det så dags att vandra mot Lustig kulle. Då gäller det att packa färdkost! Jag hade inte lärt mig utav Millencolinfestivalen utan gjorde återigen misstaget med plastglas. Det går ju fasen inte att hålla i!!! Nästa år blir det petflaskor... Med kork!!!


Nu startade i alla fall årets första promenad! Ja, och som ni ser så blir det en del kissepuaser längst med vägen...


Blir man trött kan man göra som Fredrika och sätta sig och vila!


Jag och Michelle tog en kissepaus hos Beas mamma och möblerna i hallen var så tjusiga att vi kände att vi var tvugna att skåla med stil!


Ja alltså lillfinger ut! ;)


Utanför stod Robin och Fredrika och testade på några danser... Jag vet inte helt vilka bara... Balett? :S Fredrika var förövrigt väldans katig efter att ha vunnit en dansbattle sist hon var ute och vågade utmana mig och Robin i dansbattle :-O Hon visste då inte vad hon gav sig in på! Hade hon aldrig hört talas om våra axelmoves?! Hon var med andra ord helt chanslös... ;)


Robin blev helt trött av allt dansande så Johan fick bära honom bort till kullen!


Det är ändå ca 2 km att gå så det kan ta sin tid. Man hittar så många att tala med och så ska det kissas och väntas och härjas och hej och hå!


Fredagsfirandet är, som jag sagt tidigare, mindre än lördagsfirandet. Brukar vara ca 500 personer mot 1300 på lördagen.

Vi spanade upp mot discogolvet där den något udda DJ Baze spelar. Vad vore väl midsommar utan att han skriker ut att han är singel och vill att alla tjejer ska komma till hans tält efteråt... ;)


Vi kände oss inte helt redo för dansgolvet än utan gick och tittade på aporna i buren. De såg ut att ha roligt så vi gick också in!


Hängde i öltältet tills vi kände oss redo för dansgolvet.


Jag kan så här i efterhand konstatera att det är svårt att fota inne på dansgolvet...


Det här är dom bästa :)


Efter att musiken tystnat, man stått på kullen och pratat tills vakterna säger åt en att gå hem och man sen stått på parkeringen och pratat strunt en bra tag börjar den långa resan hemåt. Då känns vägen helt plötsligt längre... Man får stanna och sitta och vila ibland... (Det syns nästan att det är folk som sitter vid bron på bilden va?)


Väl tillbaka på tältplatsen satt det stökiga gänget och eldade. Mitt på frisbeegolfens bana 1... Smart... Schysst...


De är inte så smarta/snälla de där alla gånger :S Ansvar, det är inte helt deras grej tyvärr... Man kan faktiskt ha roligt utan att ha sönder och förstöra saker med flit... :S Här ser ni varför vi inte vill tälta vid dom...

2 kommentarer:

Robin sa...

Oj vad många saker jag inte kommer ihåg från den där kvällen!

Att jag satt på "vardagsrumsgolvet" och gapade med Jesper, att jag dansade balett med Freddy (minns dock att vi spöa henne i dansbattle), att Johan bar mig (vänta, kör han skamgreppet på mig förresten?)och är det jag som rider på någons rygg där på den mörka gångbilden (stackars johan igen eller)??


PS. Videon när Johan sjunger med från andra tältet är ju helt ovärdeligt bra!!

Ass sa...

Det gäller att komma ihåg de viktiga sakerna: så som vinster! :)

Sen är det ju mycket man kommer ihåg först när man ser bilderna :)

Han kör faktiskt skamgreppet på dig! :-O Men ni är ju bonuskusiner nu så det är okej :)