onsdag 18 juli 2012

Söderköping repris

För nästintill ett år sedan var jag och Lisa och hälsade på Frida i Söderköping. Ja inte för att hon bor där, men hon kommer därifrån och var där på semester. Det tyckte vi var en bra grej så vi gjorde om samma sak i år :)

Nytt för i år var inte bara att Lina var med utan även Fridas transportmedel som hon stolt visade upp. Snygg värre! Ja och då pratar jag både om förare och åk ;)


Förra året missade jag middagen men denna gång hann jag vara med på det också. Man behöver i alla fall inga läsglasögon för att kunna läsa menyn :)


Det intogs musslor och burgare och jag drack päronsoda -till de andras glädje. De skrattade i alla fall åt mig när jag beställde det... Man fick visst inte beställa det om man var över 12 och under 75... Hmpf...

Men nu var det inte maten jag såg fram emot utan det var ju den där gudomliga glassen! Ja och nu pratar jag inte om smultronstället som alla puckon vallfärdar till. Seriöst, det är bara helt vanlig siaglass upplagd snygg. Nej, gå till torget och gå ner i källaren under restaurangen där och handla. De har hemmagjord glass och deras chokladglass är den godaste glass jag ätit (och jag har ätit en del...)!


Var lite rädd att mitt minne av glassen skulle ha gett mig för höga förväntningar denna gång. Att jag kom ihåg den som godare än vad den var. Jag behövde inte vara orolig!

Som jag berättade förra året smakar den alltså som snoddassmet. Mmmmmmmmmm... Åk dit! Köp den! Åk inte till smultronstället! Jag tycker faktiskt glassen där i källaren är mycket bättre än den i glassbaren i Hjortkvarn.

Kvällen avslutade vi med att strosa runt vid hamnen och på stan. Nej det är inte Göta Glass ni ska till heller!


Jag har inte varit i Söderköping direkt och gått omkring så det var trevligt. Fasligt mysigt ställe med gulliga så hus och vatten som rinner igenom staden. Så passa på att strosa runt där när ni ändå är där för att köpa chokladglass :)

Vi vinkade av Frida på biken och begav oss sen mot Linköping igen.


Även detta år bäddade Lisa i ordning åt mig och jag fick min favorit Vovven hos mig under natten. Bra ersättare så jag slapp sova själv! :)


För att citera filmen Despicable me: It's so fluffy I'm gonna die!!! :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ville bara säga Göta glass och Konfekthörnan ägs av samma ägare och det är exakt samma glass som serveras på bägge ställena...

Ass sa...

Okejdå, Göta Glass kan man väl få gå till då :) Om man vill köa :P