måndag 16 juli 2012

Folkfest - Grönt är skönt

Jag var den sista i gänget att anlända till KronoCamping i Lidköping där vi skulle spendera helgen. Fick beskrivningen: Kör in första höger, sväng vänster vid t-korsningen och sen vid lekparken svänger du höger. Då ser du vilket tält du ska till! Ja och det gjorde jag utan problem :)


När det är irländskt tema då är det grönt som gäller! :) Som tur är hade de sparat en ballong och lite snören till mig så att jag och mitt tält inte kände oss alltför utanför.


Robin verkade glad över att jag kom: Yes nu är Astrid här! tror jag att han sa här på bilden... Ganska säker på det i alla fall... ;)


Grönt var det ja och Michelle gick verkligen in för det. Grön dricka, gröna tröjor, gröna muggar!


Jag ville inte vara sämre tydligen (hade inte tänkt på det innan om jag ska vara ärlig) och hade också gröna muggar och till och med grönt vin! :-O


Under vårt besök skulle vi märka att de har lite problem med att stava i Lidköping. Jag menar, kolla bara på den här jordgubbslådan: Råda bär :D Det heter ju RÖDA bär!!!


Ja för det finns väl inget område som heter Råda?!

Det är ju alltid kul att spela lite spel så vi tog fram den jättestora tärningen (som vanligt i framtiden) och hittade på regler för det ena och det andra.


Här har jag åkt på straff för något och får därför springa runt bilarna, men jag verkar lika glad för det :) Ibland är det skönt att inte förstå bättre utan att man är glad ändå :)


Michelle frågade Crom om han inte ville smaka vild afrikan och efter en viss övertalning kunde han väl gå med på att bara smaka lite lite... Hon hällde upp lite lite :)


Blev det något kvar egentligen? :-O


Bettan har förfärats över hur äcklig Pierre varit i de senaste inläggen. Han bara slickar på saker hela tiden... Otäck! Som snälla vänner ville vi nu under de här dagarna visa för Bettan att det är helt normalt att slicka på saker... Det är så ungdomarna gör nuförtiden...


Ja och du vill väl inte säga att dina egna barn är otäcka?! ;)


Till vår stora glädje kom det en "anka" och hälsade på! :) Det var bara tråkigt att Jocke inte var med för kanske han denna gång hade kunnat lyckas med att få en anka i sitt knä...


För några år sedan var jag på maskerad, utklädd till Axl Rose och var då iklädd denna hemmagjorda kilt. Temat till ära hade jag därför med den och Anna blev först ut att ha på sig den :) Stiligt!


Campingen låg precis bredvid festplatsen. Det var bara att följa rälsen dit! Men det här med balansgång var inte det lättaste...


Försökte ta en "vi stod så här"-bild...


Det gick väl inte bara bra...


Här var i alla fall alla uppe på rälsen även om Crom inte har helt rätt fingerföring :)


Fram kom vi i alla fall till folkfesten :)


Det är rätt märklig musik det här som spelas på den här festivalen. (Här har ni en playlist ni kan lyssna på.) Men det är ändå musik man blir glad av live på något sätt. Ska man dansa till någon musik så är väl egentligen sånt här det bästa, för det är bara att hoppa och studsa bäst man vill! :) Inget "åh jag ska åma mig och försöka se så het ut som möjligt här på det fisluktande svettiga dansgolvet" som det annars blir på krogen.

De första vi fick höra vad Drakskip som kom ända från Japan för att vara med :-O


Underhållande i alla fall och partyt var igång! Crom verkar fasligt stökig på bild bara eftersom han var så suddig. Tur att jag var skötsam!


Oj vad vi klappade och stampade!!!


Ja faktiskt så mycket att vi tömde våra glas på helt fel sätt :S


Uppe på dansgolvet hittade Anna fler med kilt!


Även kvällens andra band (som vi såg) hade kiltar. Cairdeas hade "bara" rest från Scottland. Jag kollade inte om de hade något under kilten dock... Det har jag gjort en annan gång, det räckte... :S


Robin och Crom drog iväg för att möta Robins klasskompis Anton och de skickade sen mess om att de var vid sjökanten. Michelle gick för att försöka hitta dom nere vid sjön men de var borta :S Nu var det ju bara så att det fanns en restaurang på campingen som hette just Sjökanten och det var där de var :)

Crom hade lite otur med smsen på kvällen. Först gick hans "Jag älskar dig"-mess inte till hans flickvän utan istället till Robin :)

Lite senare skickade han "Vad gör du?" till nummerupplysningen :D Men de marknadsför sig ju för att kunna svara på allt så varför inte ;)

Efter en kort tur till Sjökanten fortsatte alla utom Jesper vidare till en annan del av Lidköping för (mer) nattamat.


Äntligen fick jag körv!


Klockan var ju bara kvart i två så varför sluta nu!? Nej efterfest skulle vi såklart på!


Visste ni förövrigt att Anton är son till vicepresidenten i Lidköping? Inte illa det! Jag visste inte ens att de hade en president... Fast, jag vet ju inte helt hur tillförlitlig han är... En person som pratar lika mycket som Pierre och Johan ihop...


Efterfesten gick mest ut på att misslyckas para ihop folk och att tjafsa om vilken musik som skulle spelas. Vi hade inte riktigt samma smak Karlssonarna och Lidköpingsborna. Vi hade bra, de hade dålig! Men Michelle var glad ändå :)


När vi väl hittade tillbaka till campingen var solen redan uppe. Men det var nog bra, för då störde vi nog inga när vi kom hem :)

Inga kommentarer: