onsdag 13 augusti 2014

Tredje gången på fyra månader

Första gången var det en lada utanför Hjortkvarn som brann ner helt. Andra gången var det stationshuset där bara några förkolnade bitar blev kvar och så nu en gammal affär. Denna gång finns det i alla fall lite kvar, men huset är ju förstört.

Spelar enligt mig ingen roll att byggnaderna inne i samhället var fula, fallfärdiga, och ovårdade, de hör till bygden och det är tråkigt att de försvinner :( Jag kan förstå att det inte är så kul att hålla efter de gamla husen och att restaurera dom är kostsamt, men det vore ju trevligt om det i alla fall sköttes runtom, så att det såg iordning ut. Det skulle göra mycket och inte kosta många kronor. Då kanske inte idioter skulle få för sig att bränna ner byggnaderna!?


Sen är det ju obehagligt! Även om det "bara" drabbat "övergivna" ställen nu så är det ju lätt att det sprider sig. Ja och onekligen verkar det vara någon som har anlagt alla tre bränderna...

Tre brandkårer kom ut för att släcka branden med bland annat denna brandbil i äldre modell.


Otäckt hur röken bolmade upp för att sedan ersättas av eldsflammor :S Turligt nog ska ingen ha blivit skadad och branden spred sig inte.


Brandmännen pumpade in vatten genom hål i väggen och använde sig även av en kran för att kunna spruta vatten uppifrån.


Så här såg det ut dagen efter.


Ingen vacker syn och det känns bara så tråkigt...

Inga kommentarer: