Det börjar närma sig jordgubbssäsong! :D Än så länge är det dock bara gröngubbar. Måste nog börja kika efter nät och ett bra sätt att fästa det över gubbarna så de får vara i fred för fåglarna. Några tips?
Rabarberna är dock redo redan nu och det finns det gott om. Igår hjälpte Hanne mig att göra rabarbersaft för att försöka ta tillvara på växten.
Till 1 kg hackade rabarber tar man 1 liter vatten och låter det koka under ca 15 minuter, tills rabarbern är riktigt mjuk och slafsig.
Sen silar man bort rabarberna.
Kvar får man en rosa vätska.
Pressa ut saften ur en citron och häll i det i vätskan - utan kärnor ;)
Börja koka upp vätskan och rör sen i 3 dl strösocker.
När det kokat är det klart, redo att när det svalnat lite hällas upp på flaskor.
Tjusig färg! Blandas ca 50/50.
Blev riktigt gott och var inte alls svårt att göra. Till och med jag klarade det :D
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar