onsdag 3 juni 2015

Metallsvenskan

Efter att ha mött upp mor i Hallsberg och där lämnat över Esse bar det av till Gustavsviks camping för att sätta upp tältet. Vädergudarna var än så länge nådiga och bjöd på uppehåll, tacksamt! Ja faktiskt så var det även uppehåll när vi skulle hem, så jag fick som jag önskat.



Den blå delen är min sovdel och den röd/rosa Elis. Bra fördelat tycker jag :P


Han tog dock igen det i bagaget där istället han hade två tredjedelar av utrymmet. Så säger de att tjejer packar med sig mycket ;)


Jag hade i alla fall packat med mig portföljen och som tur var så var den inte låst!


Färdiguppackade blev det mellanmål, men jag hoppade över den läskiga ölkorven :S


Eftersom det inte skulle bli regn förrän på lördagen chansade jag på att ta festivalskorna. Det vore ju liksom inte helt på riktigt utan dom!


Ja och vad vore en tältning utan en liten kirfest?! Lite jobbigt när man bara var två dock...


De coola hårdrockarna sätter sig väl alltid längst fram i bussen?!?


Taggade bussåkare!


Mötte upp "de övriga" och Jocke hittade en för honom passande bok och vi sjöng även en liten snutt om de fina pingvinerna :P


Bad sällskapet posa lite snygg och det klarade dom ju med bravur :P


Jag var inte framme och lyssnade inte på så många band under helgen (eftersom det inte var några favoriter som spelade och man hör tämligen bra även i öltältet) utan jag hängde mest med folk. Blev lite avundsjuk på den här killens toad-mössa!


På tal om mössa så sov jag sedan med min toppluva och det skapade en fasligt snygg sovfrisyr :D


Elis var fasligt trögstartad efter kirfesten dagen innan och fick pausa i frukosten :P


I väntan på att han skulle vakna till liv gjorde jag mig redo för kvällen. La mobilen på laddning i bilen och traskade ner till servicehuset för en varm dusch. Såg mycket fram emot att få upp värmen och sen ta på mig torra kläder och skor.
När jag duschat klart insåg jag dock min fadäs. Jag hade glömt handduken :( Inte kunde jag ringa Elis heller för handduksleverans, och ingen annan fanns i duschrummet som kunde hjälpa mig få kontakt med honom.
Istället fick jag offra mina sovkläder och blöta ner dom och knata upp till tältet tämligen blöt och byta om där. Ingen höjdare, men men :)

Elis började komma till liv, men nu hade regnet kommit för att stanna så det blev tälthäng ändå.


Någon fotboll såg vi med andra ord inte utan åkte in först till eftermiddagen/kvällen och det var en del som trotsade regnet för att komma nära spelningarna.


Kom lagom till Shadowquest som Christian tipsat om. Lät riktigt bra :)


Men jag var mest imponerad av megamustaschen! :D


Folk rörde sig inte gärna i regnet utan höll sig i det stora öltältet.


Ja eller under taket vid baren då :P


Hittade gamla bekanta i tältet och satt mest där och tjatade även andra dagen.


Trotsade lervällingen på slutet av kvällen för att höra Motörhead och Blind Gardian. Något besviken på ljudet under Motörhead, men Blind Gardian var riktigt bra.


Nöjd att jag i alla fall bytt skor till lördagen. Festivalskorna hade fått kämpa lite väl mycket i det här underlaget...


När vi kom hem till tältet träffade vi på grannen från husbilen bredvid och han kom fram och började tjata lite om festivaler med mera. Efter ett tag så klämde han ur sig något i stil med: Ja jag spelar också i ett band, men de har ni nog inte hört talas om, No fun at all.
Oj så fel han hade :) Hur mycket har man inte lyssnat på de skivorna när man var yngre?! :) Ja och dessutom hade jag redan planerat in att gå och se dom i Örebro när de ska spela i Oktober. Han blev både förvånad och glad att de inte var bortglömda :) Själv blev jag fasligt starstruck istället :P

Gratis bad ingick i campingpriset så söndagen blev det en tur in dit. Man blev skapligt mör efter en helg ute, men skönt var det. Jag hade förövrigt med mig dubbla handdukar denna gång :D


Precis som när jag var liten vägrade jag ta av mig badbandet direkt. Det fick sitta kvar någon dag, bara för att :)

Inga kommentarer: