lördag 28 februari 2015

Fika, fika, fika!

Förra helgen startade kaotiskt med att Esse bosatte sig under grannens lekstuga och jag gick inne och ojade mig över att han aldrig någonsin skulle komma hem igen. Okej, inte så troligt... men jag blev ändå orolig! Just det var väl inte så kaotiskt, men ändå jobbigt tills han kom in igen. Lite hönsmatte är jag nog ändå...

Men sen blev det fullt ös, och det från röret i badkaret som lossnade från blandaren. Elis som då satt i badet började skrika om att jag skulle stänga av vattnet. Jag tyckte att han kunde göra det själv, han var ju där inne. Sen förstod jag att han menade i hela huset och det blev en löptur ner i källaren :S

Han försökte stoppa varmvattengeisern med händerna för att minimera skadorna. Uff, tur att han tål värme bättre än vad jag gör. Jag hade aldrig klarat det med mina mesiga tassar! Turligt nog så kunde vi få hjälp redan på lördagsmorgonen så att vi slapp vara utan vatten en längre tid. Man märker hur ofantligt beroende och bortskämd man är gällande vatten. Vet inte hur många gånger jag var och pillade på kranarna och glömde bort att vi inte hade vatten, och det bara på några få timmar.

När väl röret var på plats igen kunde vi åka mot Hjortkvarn för en slapparhelg. Jag, fortfarande något märkt av Esses klor, möttes inte av några snälla kommentarer hemma hos mor. Minns inte exakt vad hon sa, men det var något i stil med att jag inte var någon vacker syn. Ska inte mammor vara stöttande och snälla?! ;)


Sen började fikahelgen. Vet inte om jag någon gång har fått i mig så mycket fikabörd på en helg. Alla skulle bjuda på fika! Nomnomnomnom!


Ja, sen kan man väl säga nej tack också... Men... Det är ju så gott! :)

Pannkaka till middag var väl inte heller direkt nyttigt, men också det fasligt gott. Sen skid-vm på det :) Helgens betyg bara steg och steg.


Okej, med tanke på starten var det kanske inte så konstigt att betyget höjdes, men ändå :)

Tog en tur till Kim som fått hem nytt lego som hon var snäll nog att låta mig och Elis vara med och bygga ihop :)


Det stillade dock inte direkt byggbehovet. Tror jag behöver öppna upp de där legolådorna på vinden snart... Legohelg någon?


Lördagskvällen skulle det bli inflyttningskirdrinksfest hos Michelle och jag hade fixat finfina överraskningar åt henne. KIR var med, för han missar inte gärna en kirfest! Sen tyckte jag att de saker jag fick när jag åkte rallybil passade Michelin bättre än mig :P Sist ut, en Darkwing Duck till badet som vi hade spanat in när vi författade julkulskalendern. Tänkte att han skulle passa de andra självlysande badankorna som hon har :)


Om hon blev glad? Jag tror det i alla fall... Eller så var det kirdrinkarna som talade ;)


Ja, Michelle hade nämligen hittat 3 recept på kirdrinkar, så tanken för kvällen var en lite annorlunda kirfest. Först ut: Kir Royal.


Kir i botten och sen toppa med bubbel. Smakar fortfarande mycket kir, men mycket fräschare på något sätt. Rekommenderas!


Snacks behöver man också och popcornmaskinen gick varm. Den skjuter dock popcorn hejvilt så man får skydda sig på bästa sätt!


Vad suddigt mitt mellosällskap var... Undrar om det beror på att jag inte hade blixt eller drinkarna...


Nästa drink Kir Lemon. Eller drink, än så länge har det väl bara varit grogg. Men men, struntsamma! Det låter bättre med drinkar! :)
I alla fall: Kir som toppas med Bitter Lemon.


Smakade först riktigt gott, men hade en, inte så förvånande, bitter eftersmak. Jag tror att om man gillar gin & tonic så gillar man denna.

Sist ut, Kir Pear. Smaksatt vodka (vi valde päron men andra smaker går också bra, då får man dock byta namn på drinken), kir och sen toppas det med fruktsoda. Fasligt gott! Mer Kir Pear åt folket! :)


Efter mellon blev det mer musik, denna gång i spelform. Roligt spel där man ska rita, nynna, gissa och svara på musikfrågor.


Blev ganska nöjd när jag fick i uppdrag att nynna Världens bästa Karlsson och de andra skulle lista ut vilken låt det var :) De tog den snabbt!


Dagen efter blev det en tur ut till Magnus och Maria. Kände oss väl inte så där fasligt välkomna :P Snön hade blivit för mycket för trädet men det passade väl egentligen bra vid privatskylten. Folk har lite svårt att förstå det där med privat väg... Eller så är de fasligt lata och orkar inte ta sig runt tomten via den kanske 50 meter längre vägen.


Tur att vi fick komma dit och bära lite pellets så att det inte bara blev fika. Ja för efter fika där blev det att avsluta besöket med mer fika hos Michelle :)


Ja, vad ska man säga mer än nomnomnom!? :)

Inga kommentarer: